»Mi smo prihodnost«

4. mladinski gasilski tabor 2016, ki ga je pripravilo poveljstvo gasilske zveze Križevci in komisija za mladino GZ Križevci

Prlekija-on.net, petek, 19. avgust 2016 ob 21:11
4. mladinski gasilski tabor GZ Križevci

4. mladinski gasilski tabor GZ Križevci

Poveljstvo gasilske zveze Križevci in komisija za mladino GZ Križevci sta izvedli 4. mladinski gasilski tabor 2016, ki je potekal od ponedeljka 15. do petka 19. avgusta 2016, v PGD Boreci. Tabor je bil namenjen gasilski mladini GZ Križevci v starosti od 7-14 leta oziroma šoloobveznim otrokom, ki so končali prvi razred vključno z mladino, ki je letos končala osmi razred osnovne šole in so člani gasilske organizacije. Namen tabora je bil spodbujanje mladostniškega druženja, timsko delo v skupinah, spoznavanje gasilsko športnih disciplin, spoznavanje osnov postroja in upoštevanje povelj, športne in družabne igre in preživeti pet dni brez računalnika - tablice in mobilnega telefona.

Letošnjega tabora se je udeležilo kar 60 mladih gasilcev, mentorji in ostali izvajalci programa. Mladi so s pomočjo kompasa in karte izvedli orientacijski pohod od Borec do Banovec. Opravili so značko preprečujmo požare, spoznanje gasilske tehnike in opreme. Popoldneve so preživeli na bazenih kopališča Banovci. Predstavili so se jim kinologi Kinološkega društva Ljutomer - Križevci. Reševalci nujne medicinske pomoči Ljutomer so jim predstavili opremo in rabo defibrilatorja. PGD Murska Sobota se jim je v petek predstavila z avtolestvijo, katera je namenjena reševanju iz višine. V četrtek so organizirali večer s starši otrok, kjer so otroci pripravili zabavni program. Obiskal ji je župan občine Križevci in ravnateljica OŠ Križevci. otroci so s svojim veseljem in zadovoljstvom potrdili ušpesnost izvedbe tabora. Njihova želja je, da se naslednje leto zopet srečajo na taboru.

Velika zahvala gre sponzorjem in donatorjem, ki so s svojim prispevkom podprli izvedbo tabora, še posebej pa staršem, ki so jim zaupali svoje otroke.


Več v Kultura in izobraževanje