Na sejmu AGRA dišalo po prleških dobrotah

V Agrini kuhinji so pripravili dan prleške gibanice, v hiški iz slamnatih bal pa je potekala Ankina kuhinja, kjer je svoje jedi pripravljala Anka Alt

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. avgust 2016 ob 21:46
Prleška gibanica, foto: sejem AGRA

Prleška gibanica, foto: sejem AGRA

Drugi dan sejma AGRA, v nedeljo, je bil v znamenju dneva čebelarjev, dneva gozdarjev, kmetijske tehnike ter mladih kmetov. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na razstavnem prostoru pripravilo odmevni okrogli mizi o prihodnostih mladih kmetov ter projektu »svetovni dan čebel«. Že zjutraj pa je na razstavnem prostoru MKGP minister mag. Dejan Židan gostil številne obiskovalce na »kavi z ministrom«.

Ta dan pa je na sejmišču dišalo tudi po prleških dobrotah, saj so v Agrini kuhinji pripravili dan prleške gibanice, kjer je Kulturno in izobraževalno društvo Kelih za obiskovalce pripravljalo prleško gibanico. S tem so poskrbeli za promocijo te prleške jedi in hkrati vse povabili na prireditev Prleška gibanica 2016, ki se bo odvijala v soboto, 3. septembra v Križevcih pri Ljutomeru.

Ta dan pa je potekala tudi Ankina kuhinja, kjer je v hiški iz slamnatih bal in v krušni peči na prostem, svoje jedi pripravljala Anka Alt iz Vrtnarstva Alt v Pristavi in katero smo letos lahko spremljali v oddaji MasterChef Slovenija.


Več v Kultura in izobraževanje