Predstavljamo traso in ovire na Oviratlonu Prekmurje ter podarjamo tri prijavnine

Prijave za Oviratlon Murska Sobota 2016 zbirajo do vključno 5. 9. 2016, mi pa vam podarjamo tri prijavnine

Prlekija-on.net, torek, 23. avgust 2016 ob 19:32
Trasa Oviratlon Murska Sobota 2016

Trasa Oviratlon Murska Sobota 2016

Na 10-kilometrski progi Oviratlona Prekmurje v okolici jezera Soboška kamešnica bo 23 ovir. Nekatere med njimi so že stare znanke oviratlonk in oviratloncev, nekaj pa so jih premierno preizkusili na letošnjem pokljuškem oviratlonu – in ker so se izkazale za zadetek v polno v gozdovih in na strminah, jih bodo testirali še na prekmurskih ravnicah. Organizatorji vam zagotavljamo, da se boste pri večini neskončno zabavali, pri marsikateri spoznali, da zmorete veliko več, kot ste kdaj koli verjeli, v cilju pa imeli zagotovilo, da imate v ekipi prijatelje, ki vam bodo v življenju pomagali premagovati še nešteto izzivov. Prijave zbirajo do vključno 5. 9. 2016. Traso si na večje lahko ogledate tukaj.

Prva ovira bo FRONTLAB PO VSEH 4 oziroma plazenje pod napeto žico. Ta ovira je ravno pravšnja za ogrevanje, saj ni prezahtevna, kljub temu pa boste zelo hitro dobili občutek, kaj vas čaka v nadaljevanju.

Na naslednji bodo poleg vaših fizičnih spretnosti preizkusili tudi vašo zbranost. Najbrž ste že videli, kako trenirajo nogometaši ameriškega nogometa, ko izmenično z nogami hitro stopajo v avtomobilske pnevmatike. Enako boste morali storiti vi. Premikanje nog iz gume v gumo v GUMAPARKU je morda na prvi pogled res videti enostavno, vendar je to mogoče hitro in brez padca storiti le z dobro mero koncentracije.

Sledila bo FRONTLAB LOJTRCA DOMAČIH, na kateri bodo preizkusili vaše plezalne spretnosti, malce pa bodo tudi preverili, kako je z vašim strahom pred višino.

Dober opomnik, da je oviratlon predvsem zabaven, bo ovira št. 4. Se še spominjate, kako so vas kot otroka nosili ŠTUPORAMO in kako neizmerno ste pri tem uživali? Le prebudite otroka v sebi in se prepustite morda že dolgo pozabljenemu občutku!

Nato bo na vrsti BLIŽNJICA in že boste pri oviri št. 6 - FRONTLAB PRELAZU, oviratlon klasiki, ki že precej dobro pokaže, koliko timskega duha premorete in ali ste drugim oviratlonkam in oviratloncem pripravljeni priskočiti na pomoč.

Za nagrado, ker vam bo uspelo premagati že več kot četrtino proge, bo pred vami njegovo visočanstvo PROTEINI.SI SPOLZKI JANEZ, adrenalinski tobogan, ki vas bo dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se boste osvežili ... Ja, kje drugje, kot v Soboški kamešnici. To je vselej ena najbolj priljubljenih ovir, zato so prepričani, da boste na njej uživali tudi tokrat, nato pa stop za hidracijo na VODNI POSTAJI.

Sledila bo že dobro poznana FISHERMAN'S FRIEND OPIČJA KLETKA. To je ovira, pri kateri so moč, spretnost in motorične sposobnosti oviratloncev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, še posebej nagrajene, saj so plezala s pravo tehniko premagana, kot bi trenil. Seveda tudi tu kanček pomoči med udeleženci ne bo odveč. Pa tudi iznajdljivost zna priti še kako prav.

Naslednji dve oviri sta ekskluzivno prekmurski: POMGRAD ŠKARPA in POMGRAD PESKOKOP. V slednjem se boste kdaj pa kdaj zagotovo vprašali, na katerem planetu ste, saj vas bo trasa popeljala v povsem drugačno naravno okolje.

Ovira št. 11 bo PRESENEČENJE in ima oznako »strogo zaupno«. To pomeni, da jo bodo razkrili šele nekaj dni pred dogodkom. Ali pa sploh ne in se boste z njo seznanili šele na sami progi. Pomemben element oviratlona so namreč presenečenja. Z njihovo pomočjo se hitro izkaže, kako se znajdete v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah oziroma iz kakšnega testa v resnici ste. Verjemite - spoznali se boste v povsem novi luči in zagotovo boste navdušeni, ko boste videli, kaj vse zmorete.

Nato pa, kraljevska ovira Oviratlona Prekmurje: PROTEINI.SI BLATNA KOPEL. Po lani zbranih vtisih je bila to ena najtežjih ovir. Kako pa bo letos? Zagotovijo vam lahko: čaka vas blato, blato in še enkrat - blato, prav vsi pa boste blatni, bolj blatni in še bolj blatni.

Ovira št. 13 bo FRONTLAB KOCKA, novost letošnje oviratlon sezone. To bo predvsem izziv za vaše male sive celice. Na označenem mestu boste morali najti svojo točko, vzeti oviro iz vrečke, jo sestaviti in nato še razstaviti. Čas bo seveda omejen - na voljo bo največ 10 minut.

Po intelektualno-spretnostnih naporih bo prijalo malce sprostitve, za kar bo kot naročena FRONTLAB OBALNA STRAŽA, ki vas bo kar ponesla do FISHERMAN'S FRIEND PLEZALNEGA VZPONA ob leseni steni, z vrha katere je razgled po čudoviti pokrajini, kjer poteka oviratlon, še lepši.

Za konec druge tretjine proge pa, samo za vas, drage oviratlonke, dragi oviratlonci, še eno ... PRESENEČENJE. In ker so prepričani, da je dobrega lahko samo še več, bo tudi naslednja ovira - PRESENEČENJE.

Pri naslednji, tj. FRONTLAB GORI OVIRATLON, pa bodo še enkrat preizkusili, iz kakšnega testa ste, kar pomeni, da bo na preizkušnji predvsem vaš timski duh, ki je za uspešno premagan oviratlon ena najbolj pomembnih lastnosti. Ste pripravljeni pomagati sooviratloncu na progi, četudi ga boste pri tej oviri srečali prvič v življenju? Verjamemo, da ste! Zato, le pogumno. Čez steno boste s pravim zagonom in kančkom iznajdljivosti hitreje, kot si v tem trenutku lahko predstavljate.

Sledila bo blažja oblika za premagovanja klavstrofobije - PROTEINI.SI SUHI IN VITKI. Lahko vam zagotovijo, da se doslej v teh ceveh ni še nihče povsem zagozdil. Pa še VODNA POSTAJA bo blizu, zato kar brez skrbi.

Nato pa, vau, že 20. ovira, ki so jo poimenovali LABIRINT. Najbrž posebne predstavitve ne potrebuje, malce pa naj bo do dneva O na delu tudi vaša domišljija.

Naslednja bo strah in trepet džungle ali odganjalec strahu za oviratlonce. Ko boste enkrat premagali SPORTINA ANAKONDO, bo strah pred zaprtimi in temnimi prostori le še oddaljena preteklost.

Za zabavo tik pred ciljem bo poskrbela KURJA LESTEV. Na tej oviri, ki ima to dodano vrednost, da so že z imenom poskrbeli za malce humorja, preverijo vašo koordinacijo in ravnotežje. Če na njej še zapojete oziroma zakikirikate, vam pa zagotovo ne bo nihče zameril.

In na koncu, vrhunec: PROTEINI.SI ELEKTRO ŽUR, ki posebne predstavitve zagotovo ne potrebuje. Ta ovira je še zadnja potrditev, da ste močnejši od vseh svojih strahov in da lahko v življenju premagate prav vse izzive!

Torej, pogumne oviratlonke in pogumni oviratlonci, to so ovire, ki bodo 10. 9. 2016 čakale na vas na drugi prekmurski preizkušnji. Super bo, kajne?

Prijave zbirajo do vključno 5. 9. 2016, splača pa se prijaviti in plačati prijavnino do vključno 31. 8. 2016, saj je do takrat 5 evrov ugodnejša.

Lahko pa sodelujete tudi v naši nagradni igri, kjer bomo podelili tri prijavnine. Vse kar je potrebno storiti je, da odgovorite na spodnje vprašanje in z malo sreče bo prijavnina vaša brezplačno. Nagradna igra traja do vključno torka, 30. avgusta.

Se vidimo v Prekmurju!

Pogoji za sodelovanje v nagradni igri:
  • v nagradni igri lahko sodelujejo samo registrirani uporabniki portala in uporabniki, ki uporabljajo Facebook Connect,
  • vsak uporabnik lahko sodeluje samo enkrat (1 uporabniško ime, 1 IP naslov),
  • upoštevani bodo samo odgovori, ki bodo poslani preko spodnjega obrazca.
Postopek za sodelovanje v nagradni igri:
  • če še nimate svojega računa, se registrirajte ali se prijavite s pomočjo storitve Facebook Connect,
  • zgoraj desno pod Prijava se prijavite v sistem,
  • v tem članku odgovorite na vprašanje tako, da v okence vpišete odgovor in kliknete Pošlji.
Pred sodelovanjem v nagradni igri si preberite tudi Pravila uporabe. Za dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate.


Več v Šport