Niso še pozabili igrati na tamburice

»Drotmantraši« v parkovnem glasbenem paviljonu

Filip Matko Ficko, petek, 26. avgust 2016 ob 15:25
Drotmantraši v radenskem parku

Drotmantraši v radenskem parku

Letos, v samem začetku junija, so svojo 20-letnico obstoja z jubilejnim koncertom proslavili članice in člani Tamburaškega društva »Drotmantraši« Radenci. Bilo je to 2. junija zvečer v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih, a 25. avgusta zvečer so zaigrali na odru glasbenega paviljona sredi radenskega parka.

Bilo je to v okviru poletnih glasbenih prireditev, ki jih z nekakšno »oživitvijo« glasbene utice letošnje poletje vsak četrtek zvečer skupaj pripravljata Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci. Zatorej je priljubljeno skupino glasbenic in glasbenikov, za druženje njih v okviru tamburaškega društva je dal pobudo pred dvema desetletjema Jožef Farkaš Obilo (še danes igra v skupini !), v imenu organizatorjev pozdravila ter koncert napovedala Blanka Fekonja.

Osmerica (v sestavu jih sicer igra enajst) pod strokovnim vodstvom Eli Sarjaš je številnemu zbranemu občinstvu zaigrala številne slovenske ljudske pesmi. Da pa so lahko poslušalke in poslušalci zapeli z nastopajočimi, so le-ti zaigrali tudi nekaj prleških ter prekmurskih pesmi. Njihov nastop so z aplavzom pozdravili številni dotedanji sprehajalci in turisti v radenskem parku, kakor tudi domačini ter krajani sosednjih vasi.


Več v Kultura in izobraževanje