V letalski nesreči umrli trije mladi iz Prekmurja

Po neuradnih podatkih gre za 31-letnega pilota in še 31- in 33-letna sopotnika, od katerih so se tudi na facebooku poslovili pri Aeroklubu Murska Sobota

Prlekija-on.net, petek, 2. september 2016 ob 09:55
Pri tem je šlo za manjše potniško letalo

Pri tem je šlo za manjše potniško letalo

V četrtek, 1. septembra, je na Bovškem z radarja izginilo manjše letalo, potem ko je nekaj pred 20. uro poslalo klic na pomoč. Ostanke manjšega potniškega letala piper 28 so okoli 1. ure zjutraj našli na težko dostopnem kraju blizu Krasjega vrha med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami. Nihče od treh potnikov na letalu nesreče ni preživel.

Okoliščine nesreče še niso znane, po nekaterih navedbah je v času izginotja letala, ki je vzletelo iz Bovca in je bilo namenjeno proti Brniku, območje ravno prehajala vremenska fronta z močnim dežjem. V iskalni akciji sta sodelovala vojaški in policijski helikopter, na terenu pa so bili gorski reševalci iz Tolmina in Bovca. Na kraj so prihiteli tudi bovški gasilci, ki so policistom pomagali zavarovati območje.

Razbitine letala so našli na težko dostopnem območju Mrzle doline pod Krasjim vrhom. Nihče izmed treh ljudi na letalu nesreče ni preživel. Gre za slovenske državljane iz Prekmurja, po neuradnih podatkih za 31-letnega pilota in še 31- in 33-letna sopotnika. Policija je kraj nesreče zavarovala, preiskava pa še poteka, tako da še ni jasno, zakaj je letalo strmoglavilo.

Pilot je bil inštruktor športnega motornega letenja s profesionalno licenco in je kot član Aerokluba Murska Sobota za klub opravljal panoramske polete s svojim podjetjem. Polet z letalom naj bi bilo darilo za rojstni dan 33-letnika, še pred nesrečo pa so na družabnih omrežjih objavili več fotografij s poleta.

Na facebooku so se od preminulih poslovili tudi pri Aeroklubu Murska Sobota.



Več v Črna kronika