Na gradbišču v Subotici v delovni nesreči umrl 38-letnik iz Ljutomera

Delavec je umrl, ko je pri gradnji silosa padel z višine približno 45 metrov

Prlekija-on.net, petek, 9. september 2016 ob 22:25
Gradbišče, kjer je prišlo do nesreče, foto: subotica.com

Gradbišče, kjer je prišlo do nesreče, foto: subotica.com

Na gradbišču podjetja "Patent co" v naselju Mišićevo v bližini Subotice v Srbiji, je v četrtek v delovni nesreči umrl 38-letni delavec S.P. iz Ljutomera, je v petek sporočilo Ministrstvo za delo v Srbiji.

Delavec je umrl, ko je pri gradnji silosa padel z višine približno 45 metrov. Dodajajo, da je S.P. delal za izvajalca, družbo "SR-ALU" iz Ptuja, ki je tam gradilo silos.

Kot poroča lokalni medij subotica.com, se je tragedija zgodila nekaj po 15. uri, ko je iz do sedaj še neznanih razlogov omahnil iz velike višine. Na kraj so takoj prihiteli reševalci, a delavcu ni bilo več pomoči. Na kraju je bila tudi policija, državni tožilec in inšpektor za varnost pri delu, ki še raziskuje zakaj je prišlo do tragičnega dogodka.

Pri podjetju Patent co so dejali, da s slovenskim podjetjem sodelujejo že dolgo in da pri tem niso imeli nobenih težav, tudi v zvezi z delom in rokov izdelave. "Ne vemo točno, kaj se je zgodilo in kaj je povzročilo tragedijo. Najverjetneje gre za nesrečo, preiskava pa bo pokazala, kaj se je v resnici zgodilo. Izpolnili smo vse svoje zakonske obveznosti, dostavili vso potrebno dokumentacijo, delavci pa so na razgovoru pri deželnem inšpektoratu za delo. Iz spoštovanja do mladega človeka smo prekinili vsa dela. Ta dogodek nas je globoko pretresel," so še dejali pri podjetju.

Po neuradnih informacijah, je bil S.P. z drugimi delavci iz Slovenije nameščen v kraju Palić.


Več v Črna kronika