Z neregistriranim vozilom in brez vozniškega dovoljenja bežal pred policisti

Med tem ko je tako divjal, je v vozilu imel tudi svojega 5-mesečnega otroka

Prlekija-on.net, sreda, 14. september 2016 ob 13:21
Policisti so divjaka ujeli v gozdu

Policisti so divjaka ujeli v gozdu

V torek, 13. septembra, ob 13.42 je patrulja PP Ptuj na Potrčevi cesti na Ptuju, z modro lučjo in zvočnim signalom, večkrat pravilno zaustavljala 31-letnega voznika osebnega avtomobila, vendar voznik ni ustavil. Še več, hitrost svoje vožnje je močno pospešil in pred policisti pričel bežati v smeri proti Podvincem. Svojo vožnjo je nadaljeval v smeri Ločiča, kjer je povzročil prometno nesrečo II. kategorije, saj je trčil v levi bok nasproti vozečega vozila. Brez, da bi se ustavil in pomagal poškodovanemu, je s kraja pobegnil v smeri Vitomarcev. Od tam je vožnjo nadaljeval v smeri Oseka, kjer je osebni avtomobil na motokros progi zapustil in peš pobegnil v bližnji gozd. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in pridržali. Ob tem so uporabili tudi prisilna sredstva.

53-letnemu vozniku, poškodovanemu v prometni nesreči v Ločiču, so najprej pomagali policisti PP Gorišnica, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj. Njegove poškodbe so k sreči lažje.

Policisti so ugotovili, da je bil vzrok bega 31-letnika neregistriran osebni avtomobil, ki ga je vozil in dejstvo, da nima vozniškega dovoljenja.

Med divjanjem v vozilu 5-mesečni otrok in partnerka
So pa bili policisti nemalo šokirani, ko so ugotovili, da je imel opisani kršitelj v vozilu, med tem ko je tako divjal, tudi svojega 5-mesečnega otroka. V vozilu je med vožnjo bila tudi otrokova 32-letna mati.

Policisti so o vsem že obvestili pristojnega dežurnega tožilca. Vozniku so v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku takoj zasegli vozilo, ki ga je vozil, zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči po 328. členu KZ-1 pa ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Ker pa je s svojo nevarno vožnjo ogrožal tudi svojega otroka, ga bodo policisti ovadili tudi za kaznivo dejanje Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje po čl. 192/1. členu  KZ-1.

Lastnici osebnega avtomobila (otrokovi materi in voznikovi partnerki), ki je bila v času opisanega divjanja sopotnica v vozilu, so policisti vročili plačilni nalog, ker je svoje motorno vozilo dala v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila (50/9. člen Zakona o voznikih).


Več v Črna kronika