21-letnik osumljen storitve 16 kaznivih dejanj velikih tatvin

S tem si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini okoli 3.000 evrov

Prlekija-on.net, četrtek, 15. september 2016 ob 11:10
Nekateri zaseženi predmeti, foto: PP Ptuj

Nekateri zaseženi predmeti, foto: PP Ptuj

Policisti Policijske postaje Ptuj so v letošnjem letu preiskovali sume storitve večih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, predvsem vlome v objekte. Tedaj še neznani storilec je dejanja izvrševal na območju Ptuja in okolice na način, da je razbijal stekla na oknih in tako vlomil v več objektov in iz njih odtujeval denar in druge predmete.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. člena KZ -1 so policisti PP Ptuj 7. 9. 2016, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, na območju mesta Ptuj opravili hišno preiskavo pri 21-letnemu moškemu, ki so ga sumili storitve teh kaznivih dejanj.

Njihovi sumi so se potrdili, saj so med hišno preiskavo našli in zasegli različne predmete, ki si jih je osumljeni ob izvrševanju kaznivih dejanj protipravno prilastil. Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali.

Do sedaj so policisti PP Ptuj našli dokaze, na podlagi katerih so osumljenca osumili storitve 16 kaznivih dejanj velikih tatvin oz. vlomov v objekte, s katerimi si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini okoli 3.000 evrov.

Po končanem pridržanju so policisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.


Več v Črna kronika