Udeležba Slovenske vojske na sejmu SOBRA 2016

Vojska se predstavlja skozi statično in dinamično predstavitev ter z obsejemskimi aktivnostmi

Branko Košti, petek, 23. september 2016 ob 20:33
Predstavitev Slovenske vojske na sejmu SOBRA

Predstavitev Slovenske vojske na sejmu SOBRA

Slovenska vojska na sejmu SOBRA 2016 v Gornji Radgoni predstavlja specialnosti, ki so predpogoj za zaposlitev in možnosti izgradnje kariere ter tako posameznikom in širši javnosti približa možnost zaposlitve v Slovenski vojski. Obiskovalci se lahko seznanijo z možno karierno potjo v času zaposlitve, tako poklicnega vojaka, kot tudi podčastnika in častnika.

Uprava za obrambo Maribor je 22. in 23. septembra na sejmu izvedla seznanitev vojaških obveznikov, rojenih leta 1998 iz območja Podravja in Pomurja, na kateri so preko tisočosemsto obveznikov seznanili z dolžnostmi in pravicami po zakonu o vojaški dolžnosti ter možnostjo prostovoljnega vključevanja v Slovensko vojsko.

Skozi statično predstavitev, katera je namenjena predvsem predstavitvi deficitarnih poklicev in specialnostih v rodovih SV, je predstavljena tudi oprema in tehnika, katera sovpada s predstavljenimi poklici, izvajajo animacije, obiskovalci pa se lahko preizkušajo tudi v streljanju na simulatorju in z zračno puško.

Dinamične predstavitve se izvajajo dvakrat dnevno, v času od 11.00 do 11.50 in od 15.00 do 15.50 in jih izvajajo z namenom predstavitve vojaških poklicev in specialnosti v okviru delovanja posadk in oddelkov na taktičnih nalogah. Predstavlja se ostrostrelski par, posadka SPIKE, pehotni oddelek, postopki vzdrževanja fizične kondicije, dekontaminacijski postopki in delo na kontrolni točki z incidenti.

Obsejemske aktivnosti ponujajo predstavitev Športne enote SV, vožnjo z vojaškimi vozili, kuhanje enolončnice z degustacijo za obiskovalce, nastope s posebnimi postrojitvenimi pravili in koncerti orkestra SV.


Več v Kultura in izobraževanje