Na sejmu SOBRA 2016 je svoje delo in opremo predstavila tudi Slovenska policija

Na poligonu so prikazali postopke posebne enote in službenih psov v različnih situacijah

Branko Košti, nedelja, 25. september 2016 ob 10:43
Predstavitev Slovenske policije na sejmu SOBRA

Predstavitev Slovenske policije na sejmu SOBRA

Slovenska policija je na sejmu SOBRA 2016 v hali A in na zunanji ploščadi predstavila splošne policijske naloge, varnost cestnega prometa, varovanje državne meje, delo kriminalistične policije in policijske forenzike, posebno policijsko enoto, službene konje in pse, varovanje oseb, delo policije na vodi in delo letalske policijske enote, nekaj prostora je bilo namenjenega zgodovini policije. Poseben kotiček, katerega so imenovali "Policija za otroke", je bil namenjen najmlajšim.

Praktično so prikazali tudi izvajanje policijskega postopka in samoobrambo ter svetovali obiskovalcem glede uporabe različnih samoobrambnih tehnik. Veliko pozornost je pritegnil simulator vožnje z motornim kolesom, na katerem so se lahko preizkusili tudi obiskovalci.

Na osrednjem poligonu so vsak dan prikazovali delo službenih psov, postopke policistov v primeru izgredov na športnih prireditvah in prijetje preprodajalca mamil, zadnji dan sejma pa atraktivno vajo policijskega helikopterja in policijske gorske enote.


Več v Kultura in izobraževanje