Ob večerih gostovanja pevcev iz Dalmacije

V Radencih po nastopih klape Solaris še klapa Aenona

Filip Matko Ficko, sobota, 24. september 2016 ob 18:39
Klapa Aenona v Casinu AS

Klapa Aenona v Casinu AS

Gostovanja dalmatinskih klap, tudi po Pomurju, so že neke vrste stalnica. Tako je v Casinu AS v Radencih v petek, 23. septembra zvečer, nastopila klapa Aenona iz Nina pri Zadru. To je bil prvi nastop te skupine v tem zdraviliškem kraju »dežele treh src«, kajti že nekajkrat prej je gostovala v Radencih klapa Solaris iz Šibenika.

Klapa Aenona v Ninu pri Zadru deluje že šest let. Njen vodja, tudi po strokovni plati, je Miljenko Košin, ki je v pevski skupini solist (drugi tenor) in igra kitaro, baritonist Filip Morović (igra mandolino) in Tomislav Ljubičić kot prvi tenorist. Ob nastopu v Radencih so namesto slednjih dveh nastopili prvi tenorist Duje Stanišić (igra tudi kitaro), baritonist Lujo Stanišić in basist Mate Stručić. Ti trije sicer pojo a capela v klapi Kožino in se redno udeležujejo srečanja dalmatinskih klap v Omišu.

Pevcem klape Aenona turisti ob dalmatinski obali v poletni sezoni lahko prisluhnejo v konobi »Bepo« v Zatonu pri Zadru ter v njihovem domačem kraju na Festivalih soli v Ninu, od oktobra do aprila pa ti pevci gostujejo izven Dalmacije. Tako že vrsto let nastopajo po Sloveniji, za katero pravijo, da jim je »druga domovina« (nastopili so že v Kopru, Bovcu, Ljubljani, Sevnici, Celju, Mariboru, na Ptuju in Sveti Ani, v Gorišnici, Lenartu, Benediktu in še kje). Pred tremi leti so bili v Stuttgartu izredno dobro sprejeti v največji tamkajšnji dvorani med delavci na delu v tujini.

Tudi njihov koncertni nastop v Casinu AS v Radencih so obiskovalke in obiskovalci odlično sprejeli, pevce nagradili s krepkimi aplavzi, večkrat pa tudi z njimi zapeli ob znanih melodijah oziroma pesmih.


Več v Družabno