Pridelala bi preko sto kg prepovedane droge z vrednostjo okoli pol milijona evrov

Pri preiskavi poslovnih prostorov so dvema osumljencema zasegli skupno 527 sadik prepovedane droge konoplje in 2992,17 gramov posušene prepovedane droge konoplje – rastline

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. september 2016 ob 13:22
Mariborski kriminalisti so 22. 9. 2016, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišne preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru.

Pri preiskavi poslovnih prostorov so zasegli skupno 527 sadik prepovedane droge konoplje in 2992,17 gramov posušene prepovedane droge konoplje – rastline. Prav tako so zasegli opremo za intenzivno gojenje prepovedane droge konoplje v vrednosti med 15.000 in 20.000 evrov.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta dejanja osumljeni dve osebi iz območja Maribora, ki sta neupravičeno proizvajala prepovedano drogo konopljo kontinuirano najverjetneje skozi vse leto. S takšnim načinom gojenja bi lahko osumljena iz ene rastline pridelala vsaj 200 g prepovedane droge konoplje oziroma bi s takšnim nasadom pridelala vsaj 105 kg prepovedane droge konoplje. Vrednost omenjene količine pri prodaji na veliko znaša na črnem trgu vsaj 378.000 evrov, pri prodaji v manjših količinah, torej na drobno, pa bi bila vrednost bistveno večja.

Osumljena sta bila 24. 9. 2016, privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in  predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 20. členom istega zakonika. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.


Več v Črna kronika