62-letnik v avtomobilu prevažal 21 kilogramov prepovedane droge

S prodajo navedene količine bi si v Sloveniji lahko pridobil približno 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v državah območja EU pa še bistveno več

Prlekija-on.net, sreda, 5. oktober 2016 ob 14:22
Prepovedana droga, foto: SKP PU Maribor

Prepovedana droga, foto: SKP PU Maribor

Policisti Postaje mejne policije Zavrč in delavci Finančne uprave Republike Slovenije so 3. 10. 2016, na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč, ob vstopu v Republiko Slovenijo ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 62-letni državljan Črne gore.

V postopku, ki so ga izvedli, so v posebej prirejenem prostoru v vozilu našli več zavojev, za katere so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da vsebujejo prepovedano drogo konopljo. Zato so se v postopek vključili mariborski kriminalisti, ki so na podlagi pridobljene sodne odredbe opravili preiskavo vozila. V opisanem vozilu so našli in zasegli skupno 23 zavojev v katerih se je nahajala suha rastlinska snov. Izsledki kasnejše analize so potrdili, da so vsi zavoji vsebovali prepovedano drogo konopljo v skupni teži 21 kilogramov.

Državljanu Črne gore so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeli prostost. V  torek, 4.10.2016, so osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega  sodišča na Ptuju in zoper njega podali kazensko ovadbo. Preiskovalni sodnik je zoper njega, po zaslišanju, odredil pripor.

S prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Republiki Sloveniji pridobil približno 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v državah območja EU pa še bistveno več.


Več v Črna kronika