Športno društvo Videm je praznovalo 40 let delovanja

Na slovesnosti so podelili priznanja ustanoviteljem, dosedanjim predsednikom iz županom

Branko Košti, sobota, 15. oktober 2016 ob 17:54
40 let Športnega društva Videm

40 let Športnega društva Videm

V Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici, so v petek, 14. oktobra, proslavili 40 let delovanja Športnega društva Videm.

Na slovesnosti, katere so se poleg članov in članic ŠD ter simpatizerjev športa, udeležili župan občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič, predsednik komisije za šport občine Sv. Jurij Roman Širec in ravnatelj osnovne šole Marko Kraner, je štiridesetletno zgodovino ŠD Videm predstavil aktualni predsednik Viki Rep. Po enominutnem molku, s katerim so počastili spomin na vse pokojne, ki so v preteklosti prispevali k razvoju in uspehom društva, je povedal, da so društvo z imenom TVD Partizan daljnega 3. oktobra 1974 ustanovili takratna učitelj in učiteljica telovadbe na OŠ Rajko Dežman in Silva Kocbek ter Zdravko Stolnik, registrirano pa je bilo 30. septembra 1976, kar je tudi uradni datum nastanka.

V času predsedovanja Draga Njivarja, se je društvo leta 1986 preimenovalo v Partizan Videm ob Ščavnici, društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo, od leta 1997 pa nosi sedanje ime Športno društvo Videm.

»V štirih desetletjih se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, ki so vplivali na naše delo v društvu. Skozi vsa ta leta se je v društvu ljubiteljsko s športom ukvarjalo veliko ljudi. Vedno je bilo prisotnih veliko sekcij, ki so organizirale prireditve in pokrivala različne športe. Le kdo se ne spomni vaških iger, ki so se dogajale tam v 90 letih, ko je igrišče bilo premalo za vse udeležence, nogometnih turnirjev na asfaltu ali pa dvorani v Radencih in seveda Blaguškega teka, ki bo 8. aprila že 15. Tako so bili in so še vedno prisotni naslednji športi: odbojka, namizni tenis, košarka, tek in nogomet. Prav slednji nam je v vsej naši zgodovini dal največji pečat in prepoznavnost v družbi. Že od nekdaj smo sloveli kot odlično nogometaši, kar so v zadnjih letih nadgradili in potrdili tudi člani sekcije KMN Videm, ko so postali državni prvaki v rekreativnem malem nogometu in nekateri od njih so nastopili tudi v državni reprezentanci«, je štiridesetletno delovanje opisal predsednik in poudaril, da delovanje ne more in ne sme biti delo nekaj  posameznikov, saj že beseda društvo pomeni prostovoljno združevanje moči za dosego skupnih skupnih ciljev.

Čestitke ob jubileju ter zahvalo za dolgoletni vloženi trud, je izrekel tudi župan Miroslav Petrovič, ki je kot dolgoletni član v veliki meri soustvarjal prehojeno pot društva. Delovanje ŠD Videm je razdelil na tekmovalni del, ki je, kljub vseskozi amaterskemu in volunterskemu delovanju, dosegel izjemne uspehe. Ob tem je izpostavil, v zadnjem času izjemne uspehe kluba malega nogometa Videm – Gostilna pri Maji, saj so bili dvakrat zapored pomurski in državni prvaki v malem nogometu na travi, igralci tega kluba pa so tvorili okostje reprezentance Slovenije na dveh evropskih prvenstvih, s katerih so prinesli tudi eno srebrno medaljo. Za občino je še posebej pomembna rakreativna dejavnost, saj vključuje najširši del prebivalstva vseh starosti in zajema košarko, odbojko, nogometne veterane. Kot zelo pomemben vidik delovanja pa je župan izpostavil tudi druženje.

Jubileji so seveda priložnost za zahvalo vsem, ki so v preteklosti s svojim znanjem, trudom in razdajanjem, kakorkoli pripomogli pri razvoju in doseženih uspehih. Tako sta tudi na petkovi slovesnosti župan Miroslav Petrovič in predsednik Viki Rep, podelila priznanja ustanoviteljem ŠD Sv. Jurij Silvi Kocbek, Rajku Dežmanu in Zdravku Stolniku, vsem dosedanjim predsednikom Rajku Dežmanu, Drago Njivarju (že pokojnemu, zato je priznanje prevzela hčerka), Viktorju Repu, Janku Lovrecu, Francu Tratnjeku, Petru Trbucu, Dušanu Kocuvanu in Vikiju Repu ter dosedanjim županom Slavku Mihaliču, Antonu Slani in Miroslavu Petroviču. Za uspešno sodelovanje je ŠD Videm podelilo plaketo tudi Občini Sv. Jurij in OŠ Sv. Jurij, prav tako je občina podelila priznanje društvu.

Športu in športnikom primerno, so prireditev popestrili mladi športniki in plesalci. Twirling vaji sta izvedli Žanet Petek in Iva Šijanec, Lucija Žabota in Rene Mir sta prikazala borbo v katateju, s plesnimi akrobacijami so si bučen aplavz prislužili plesalci plesne šole Zeko Aleš Ivanuša, David Cimerman, Filip Kovačič in David Copot, Miha Pohar in Marko Lančič sta odigrala šaljiv skeč na športno tematiko, za narodnozabavno vižo pa so poskrbeli člani zasedbe Divji dečki.

Prireditev se je zaključila z navijaško himno KMN Videm, katero je, ob pomoči obiskovalcev, izvedel domačin in avtor himne Bortchy.


Več v Šport