Okolica OŠ Cvetka Golarja Ljutomer je po sobotnih delavnicah s starši še lepša

Učenci in njihovi starši, celo nekaj bratov in sester je prišlo, so lahko izbirali med štirimi različnimi delavnicami

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2016 ob 12:58
Sobotne delavnice na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Sobotne delavnice na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

V soboto, 15. 10. 2016, je bil na naši šoli prav poseben dan – potekale so delavnice s starši. Pripravili smo štiri različne delavnice, vsak učenec si je lahko izbral, katere se bo udeležil oz. v katero se bo vpisal. Učenci in njihovi starši, celo nekaj bratov in sester je prišlo, so tako lahko izbirali med naslednjimi delavnicami:

1. UČILNICA NA PROSTEM (z oblikovanjem učilnice na prostem razširjamo šolski prostor izven šolskih zidov; takšna učilnica omogoča še več izkustvenega učenja v naravi).

2. VRT, KI DIŠI PO MORJU (v okviru trajnostnega razvoja smo se že naučili, da moramo reciklirati ali na nov način uporabiti odslužene, dotrajane predmete – star lesen peskovnik smo tako spremenili v novo, kmalu po morju dišečo gredico).

3. VESELI TOBOGAN NA HRIBČKU (tobogan na hribčku bo poleg veselja nudil tudi mnoge motorične izzive za učence, saj na hribček lahko gredo po različnih strminah in tudi po potki iz lesenih hlodov; različne oblike gibanja spodbujajo razvoj motorike, koordinacije).

4. VESELI KUHARJI (po vsakem dobro opravljenem delu je pomembno ustrezno praznovanje – vsi “pridni delavci”so se pogostili pri obloženi mizi, ki so jo pripravili veseli kuharji; večina zelenjave je bila iz šolskega vrta).

Za učence, ki so prej končali z delom ali pa jim je vmes postal dolgčas, smo pod drevesi pripravili še JESENSKE USTVARJALNICE z likovnim ustvarjanjem in glasbo.

Kako lepo, delovno in ustvarjalno je bilo vzdušje, je težko opisati. Gredica z vonjem po morju, veseli tobogan in učilnica na prostem pa že lepšajo okolico naše šole. Kvalitetno, spodbudno učno okolje je za vse naše učence zelo pomembno. Ker ga učenci z delavnicami gradijo tudi sami oz. celo skupaj s svojimi družinami, je vrednost takšnega prostora še večja. Hvala vsem, ki ste to soboto šoli podarili svoj čas, trud in dobro voljo ter s tem pripomogli k uresničevanju naše vizije.

Mateja Štefanec, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer


Več v Kultura in izobraževanje