Kočki Vrh odslej z občinskim središčem povezuje nova asfaltna cesta

Cesta je bila v celoti financirana s sredstvi proračuna občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, nedelja, 23. oktober 2016 ob 13:07
Otvoritev ceste na Kočkem Vrhu

Otvoritev ceste na Kočkem Vrhu

Od sobote, 22. oktobra, krajane Kočkega Vrha, najzahodnejše vasi v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, s sosednjo vasjo Kraljevci in naprej z občinskim središčem, povezuje nova asfaltna cesta.

Gradnja ceste, pravzaprav preureditev kolovozne poti dolžine nekaj manj kot 500 metrov, v sodobno asfaltno prometnico, je bila zapisana v načrtu razvojnih programov občine Sv. Jurij v tekočem mandatnem obdobju, zato so bila sredstva zagotovljena v občinskem proračunu. Investicijo v vrednosti 45.000 evrov, je na podlagi načrta projektanta Rudija Severja, izvedlo podjetje HS (Horvat Stanko) Gradnje iz Maribora. Cesta se navezuje na že obstoječo asfaltno cesto do sosednje vasi Kraljevci, ki je s Kočkim Vrhom močno povezana, med drugim imajo tudi skupni Dom vaščanov in VŠRD (vaško športno rekreacijsko društvo) Kraljevci - Kočki Vrh, kjer se priključi na regionalno cesto Sv. Jurij - Maribor.

Cesta je bila svečano predana namenu s svečano otvoritvijo, katere se je udeležila velika večina krajanov obeh sosednjih vasi. Po krajšem kulturnem programu, v katerem je sodelovala pihalna godba Sveti Jurij in mladi domačini, so o sami investiciji in njenem pomenu spregovorili župan Miroslav Petrovič, predstavnik vasi v občinskem svetu Roman Širec in predsednik VŠRD Krajevci - Kočki Vrh Branko Domajnko. Sledil je blagoslov, katerega je opravil župnik Boštjan Ošlaj, zatem so s svečanim prerezom traku cesto predali v uporabo župan Miroslav Petrovič, izvajalec del Stanko Horvat, projektant Rudi Sever in občinski svetnik Roman Širec.

Po skupnem sprehodu po cesti, so se vaščani skupaj z gosti odpravili do Doma vaščanov v Kraljevcih. Sočasno s cesto v Kočki Vrh so namreč s pomočjo sredstev iz programa za vzdrževanje gozdnih cest, asfaltirali tudi sto meterski odsek gozdne ceste do doma, sredstva za asfaltno parkirišče pred domom pa je zagotovilo VŠRD. V domu so se okrepčali in se v nadaljevanju družili ob pijači in glasbi.


Več v Gospodarstvo