Dijaki in učenci so iskali Bukemone ob Bukovniškem jezeru

Ime projekta je nastalo iz kombinacije Bukovnice in iskanja Pokemonov

Prlekija-on.net, nedelja, 23. oktober 2016 ob 11:04
Iskanje Bukemonov ob Bukovniškem jezeru

Iskanje Bukemonov ob Bukovniškem jezeru

V soboto, 22. oktobra, je v organizaciji Gimnazije Murska Sobota ob Bukovniškem jezeru potekal projektni dan, na katerem so učenci in dijaki iskali Bukemone. Letos je dogodek potekal že četrtič. Ime projekta je nastalo iz kombinacije Bukovnice in iskanja Pokemonov, projekta pa so se udeležili tudi učenci in dijaki iz Kormenda na Madžarskem, zato so sodelujoči prejeli vsa navodila v angleščini.

Iz Madžarske je prišlo petnajst udeležencev, od tega dvanajst dijakov, učiteljica, učitelj in župan. Sodelovali so tudi osnovnošolci iz Turnišča in Beltincev, skupaj je sodelovalo deset ekip s šestimi člani. Skritih je bilo okrog trideset različnih predmetov, od katerih so jih udeleženci našli dobro polovico.

Pri projektu gre za medgeneracijsko druženje in spoznavanje učencev osnovnih šol in dijakov. Projekt je potekal v treh fazah, ki so se ocenjevale. Prva je bila spoznavna igra, nato je sledilo iskanje skritih predmetov in zadnja ocenjevalna preizkušnja je bila kviz o poznavanju gob in dreves. Na koncu je sledilo še druženje.

Učiteljica angleščine Kati Varga iz srednje šole v Kormendu, ki je spremljala dvanajst učencev je povedala, da je bil namen druženje, spoznavanje in uporaba angleškega jezika. Zelo so uživali in jim je bil všeč projektni dan. Prvič so se udeležili takega dogodka v Sloveniji, ob tem se je zahvalila za odlično organizacijo in izvedbo vsem učiteljem in dijakom.


Več v Kultura in izobraževanje