»Dan, ki se ga spominjaš do konca življenja!«

Katica Cupar iz Ljutomera je na Brdu pri Kranju doživela nepozaben dan

Prlekija-on.net, torek, 25. oktober 2016 ob 09:12
Borut Pahor in Katica Cupar

Borut Pahor in Katica Cupar

V okviru celoletnega delovanja Centra za družino SOŽITJE-Mladinskega centra Prlekije potekajo najrazličnejše aktivnosti. Tudi na najzaslužnejše prostovoljce iz svojih vrst in širšega prleškega, pomurskega, podravskega... območja ne pozabijo. Da je prostovoljstvo v Prlekiji doma, ni nobena skrivnost. O letošnji podelitvi priznanj, nazivov in srečanju prostovoljcev na osrednjem nacionalnem dogodku v Brdu pri Kranju smo pred časom že poročali. Tokrat objavljamo nelektoriran osebni zapis doživetja Katice Cupar iz Ljutomera, ki si vztrajno prizadeva za uspešno večgeneracijsko sodelovanje, na letošnjem sprejemu za slovenske naj prostovoljce:

»Pride vabilo s predsedniškega kabineta. Kaj je zdaj to, veliko presenečenje? V vabilu piše, da sem povabljena na zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2015 ki bo v dvorani Grandis v Kongresnem centru Brdo, Predoslje 39, Brdo pri Kranju.
Pride ta dan ob 14. uri na avtobusni postaji v Lotmerki. Vreme lepo, pripelje kombi, ki nam ga je poslala Občina Ljutomer. Prav lepa hvala naši Občini in naši magistri županji Olgi, ki nam je omogočila skupni prevoz. Imeli smo poklicnega šoferja, Ivanek Franca.
Šli smo na našo pot na Brdo, lepo doživetje, še posebej za tistega, ki je prvič povabljen. Za mene je bil dogodek nepozaben do konca življenja.
Pri vhodu se pokaže vabilo, potem prvič v življenju vstop na rdečo preprogo. Tam vstopa predsednik in, po protokolu, njegovo spremstvo. Jaz in Dunja prvič na rdeči preprogi. Začelo se je bliskati, hvala fotoreporterjem. Vstop v dvorano zame prvič - nepopisno presenečenje. Dvorana polna nagrajencev. Začelo se je. Mir, prihaja predsednik države, njegova soproga, njegovo spremstvo. Močen aplavz, zame veliko presenečenje.
Program se začne, lepo napovedan program. Med programom nam je zapela štiri pesmi mlada pevka, ki je zastopala našo državo Slovenijo na Eurosongu.
Program se nadaljuje, sledil je govor predsednika države gospoda Boruta Pahorja. Lep nagovor mladim organizatorjem Slovenije. Najbolj mi je ostalo v spominu 25 let naše mlade Slovenije, le besede ki jih je izrekel predsednik, da ne ve, kje bo za 25 let naša država Slovenija.
Proti koncu programa je sledil stisk roke z našim Borčijem, malo skromno darilo, ročno delo. Stisk roke še njegovi soprogi. doživetje za me, glede darila pa me pogleda in vpraša:" Gospa, če je to zame?" "To je za vas in za vaš kabinet, in vam hvala lepa za vaš lep in poseben sprejem. Zdravje vsem, ženi, sinu." Začelo se je fotografiranje. Bliskalo se je, med fotografiranjem so bile moje besede, "Vi ste naš, Borči." naslonil se je na mojo glavo, kar je bil lep in nepozaben doživljaj za me. V avli je bila pogostitev, vsega je bilo v izobilju.
Hitro je minilo, naš vodja Rudek nas je spremljal na sprehodu ob jezeru in h gradu Strmol, fotografiranje mi je ostalo v enkratnem spominu. Naš vodič je bil enkraten, brez njega in mladinskega centra-senjor sekcije, ne bi bilo nič od tega.
Na Brdu je bilo nepozabno, hvala lepa njemu in naši dobri družbi, moški so nam podarili zvezdice za prihodnost. Našemu šoferju želim mnogo takih voženj, z elanom za volanom.
Občini Ljutomer pa najlepše hvala za prevoz, hvala vsem članom občinskega sveta, polno zdravja pa magistri in županji Olgi Karba.
Nepozabno v mojem življenju

Cupar Katica, Ljutomer

Foto: Drago Vaupotič, Rudi Stegmüller


Več v Kultura in izobraževanje