Evakuacijska vaja na Osnovni šoli Mala Nedelja

V vaji so poleg delavcev šole in vrtca ter otrok sodelovali še gasilci,enota nujne medicinske pomoči in PP Ljutomer

Branko Košti, sreda, 26. oktober 2016 ob 09:02
Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

V okviru meseca požarne varnosti, je bila v torek, 25. oktobra, na OŠ Mala Nedelja, izvedena vaja evakuacije in gašenja požara.

Po predpostavki vaje je požar nastal v učilnici za tehnični pouk, zato so v skladu z načrtom evakuacije, razredniki in vzgojiteljice vrtca, otroke pospremili iz prostorov šole in vrtca na zato predviden prostor na parkirišču. V času evakuacije so na prizorišče požara pripeljala gasilska vozila z gasilci prostovoljnih gasilskih društev Mala Nedelja, Precetinci in Radoslavci. Gasilci so izvedli napad na severni in južni strani šole, pregledali prostore in pogasili požar.

Vaja je v celoti uspela, delavci in otroci so bili pravočasno evakuirani, požar pogašen, poškodovanih na srečo ni bilo, zato ekipi NMP ni bilo treba posredovati. Je pa reševalec Damjan Bogdan otrokom teoretično pojasnil osnove nudenja prve pomoči pri različnih vrstah poškodb, o nalogah in postopkih policije v takšnih primerih pa je spregovoril vodja varnostnega okoliša, policist Robert Kosmajer.

Vaja se je končala z ogledom gasilskih in reševalnega vozila, gasilci pa so z odgovori na številna vprašanja poskušali potešiti radovednost otrok in jih tudi povabiti v svoje vrste.


Več v Kultura in izobraževanje