Đorđe Šiškin prejel največ glasov za direktorja ZD Ljutomer

Na seji sveta zavoda ZD Ljutomer sta svojo vizijo vodenja doma predstavila kandidata, ki sta se prijavila na razpis za zasedbo delovnega mesta direktorja zavoda

Prlekija-on.net, sreda, 26. oktober 2016 ob 18:11
Đorđe Šiškin

Đorđe Šiškin

V sredo, 26. oktobra, je v prostorih Zdravstvenega doma (ZD) Ljutomer potekala seja sveta zavoda ZD Ljutomer, kjer sta svojo vizijo vodenja doma predstavila kandidata, ki sta se prijavila na razpis za zasedbo delovnega mesta direktorja zavoda.

Na razpis sta se prijavila v Ljubljani živeča Ljutomerčanka, diplomirana ekonomistka Janja Holcman Babič ter zobozdravnik v ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, na prejšnji seji pa je bil sprejet sklep, da morata oba kandidata vlogi dopolniti s prilogo izjave o univerzitetni izobrazbi oz. diplomi. Po dopolnitvi vloge sta se sedaj na seji članom sveta predstavila s svojo vizijo vodenja zavoda.

Po predstavitvi obeh kandidatov, so člani sveta zavoda tajno glasovali o novem direktorju, pri tem je Holcman Babičeva dobila en glas, Šišikin pa sedem. Glasovali so člani sveta zavoda Janez Vencelj - predstavnik Občine Ljutomer in predsednik sveta, Josip Kocen - predstavnik Občine Ljutomer, Dominik Štrakl - predstavnik Občine Veržej, Andrej Nemec - predstavnik Občine Razkrižje, Nataša Vengust - predstavnica Občine Križevci, Ivan Tibaut - predstavnik zavarovancev, Saška Hlebec -  predstavnica zaposlenih ZD Ljutomer in Simona Šilec - predstavnica zaposlenih ZD Ljutomer. Odsotna je bila Nadja Triler - predstavnica Občine Ljutomer.

Pozitivno mnenje občin ustanoviteljic naj ne bi bilo vprašljivo
Đorđe Šiškin, dr. dent. med., je prejšnji teden sicer že bil imenovan za v.d. direktorja ZD Ljutomer, svoje delo bo opravljal štiri ure kot direktor, štiri pa kot zdravnik, pred dokončnim imenovanjem direktorja, pa morajo soglasje dati tudi vsi Občinski sveti občin ustanoviteljic, to so Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej, kar pa po slišanem na seji ne bi smelo biti vprašljivo.

Šiškin nam je po glasovanju povedal, da glede na okoliščine, ki so se dogajale pred tem, tako prepričljivega glasovanja ni pričakoval ter da je počaščen, da se je tako izteklo. Glede soglasja občin ustanoviteljic je povedal, da pričakuje pozitivno mnenje vseh občin, kar je tudi bilo povedano na seji sveta zavoda s strani članov in kot je povedal, da imajo potem štiri leta proste roke za poslovanje naprej, pri v.d. pa se delo omejuje na eno leto, skrčene so možnosti upravljanja... Za naprej si bo prizadeval za izboljšanje odnosov med zaposlenimi ter za posodobitev voznega parka, saj nujno potrebujejo še eno reševalno vozilo in tudi patronaža potrebuje nov avtomobil. Za ZD Ljutomer si bo prizadeval, da bo še naprej prepoznaven naokoli, z mladimi zdravniki, glede opremljenosti in kvalitete dela ter da bo ostal učni zavod.

Suzana Makoter odhaja iz ZD Ljutomer
Kot je znano, je Suzana Makoter, ki je od lanskega leta opravljala funkcijo v.d. direktorja ZD Ljutomer, konec septembra nepreklicno odstopila s funkcije v.d. direktorja. Funkcijo je opravljala do 20. oktobra, s 1. decembrom pa s svojim delom nadaljuje v ambulanti v Beltincih, saj je odpoved dala tudi kot zdravnica.


Več v Gospodarstvo