Z zdravo prehrano do boljšega počutja

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izvedli projektni teden v okviru projekta Erasmus+

Prlekija-on.net, četrtek, 27. oktober 2016 ob 09:12
Projektni teden na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Projektni teden na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Od 17. 10. do 21. 10. 2016, so bili učenci OŠ Janka Ribiča vključeni v številne dejavnosti v okviru projektnega tedna »Z zdravo prehrano do boljšega počutja.« V šolskem letu 2016/17 namreč sodelujejo v mednarodnem projektu Erasmus+ na temo Mednarodni raziskovalci na poti do zdrave prehrane (Internationale Essenentdecker auf Spurensuche).

Kot uvod v projektni teden so pripravili oddajo na šolskem radiu in tako obeležili svetovni dan hrane. Med tednom so učenci od 1. do 9. razreda skozi raznovrstne dejavnosti spoznavali pomen raznovrstne prehrane, zdravo in nezdravo prehrano, prehranjevalne verige, proces pridelave hrane nekoč, primerjali so jedilnike in merili pH vrednosti živil. Na tematiko so tudi likovno ustvarjali.

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki je letos postala članica v Slovenski mreži zdravih šol, se bodo v letošnjem šolskem letu poleg prehrane še posebej posvečali tudi gibanju. Zavedajo se, da samo prehrana ni dovolj za dobro počutje, k temu spada tudi telesna aktivnost in dobri medsebojni odnosi.

Zapisala: Nataša Pušenjak
Foto: Nataša Pušenjak, Jasna Lampreht, Mihaela Feuš, Melita Krampelj, Katja Nemec


Več v Kultura in izobraževanje