Radenci: Srečanje starejših občank in občanov

200 udeleženk in udeležencev oktobrskega druženja

Filip Matko Ficko, četrtek, 27. oktober 2016 ob 09:37
Srečanje starejših v Radencih

Srečanje starejših v Radencih

Ob finančni pomoči Občine Radenci so aktivistke in aktivisti Krajevnega združenja Rdečega križa Radenci 25. oktobra popoldne pripravili tradicionalno druženje občank in občanov, starejših od 70 let. Udeleženk in udeležencev srečanja je v veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, bilo kar 200, kajti pridružili so se jim tudi stanovalci bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

Je pa to bilo le eno izmed treh tovrstnih srečanj, ki jih v Občini Radenci pripravijo aktivistke in aktivisti RK na treh lokacijah. Na Janževem vrhu se je tovrstnega srečanja udeležilo 30 starejših občank in občanov, v prostorih Ribiškega doma v Hrastju Moti pa bo srečanje 5. novembra. V DOSOR-ju je vse najprej pozdravila predsednica Krajevne organizacije RK Astrid Flister, za njo pa direktorica občinske uprave Občine Radenci Mojca Marovič, ki je menila, da je DOSOR v Radencih, torej v »deželi treh src«, že postal četrto srce (zanimivo: zaščitni znak DOSOR-ja je srce).

V kulturnem programu so nastopile učenke Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, ki so pravzaprav tudi podmladkarice RK: Eva Jurjovič (prečna flavta), Maša Berden (deklamacija o babici in dedku), Tina Krajnc in Eva Tompa pa kot harmonikarki. Zapela je še Alma Hočevar iz bivalne enote, iz le-te pa je pozdrave vsem prenesel Želimir Vasić. Zvrstile so se s pozdravnimi nagovori še tri predstavnice: sekretarka Območnega združenja RK Gornja Radgona Katja Makovec, Milena Hlade iz Društva upokojencev Radenci in Simona Domjan iz DOSOR-ja.

Druženje se je nadaljevalo do večernih ur.


Več v Družabno