Zastrupitve živali pri Mali Nedelji?

Nekdo naj bi pri Mali Nedelji zastrupljal živali

Prlekija-on.net, torek, 8. februar 2011 ob 19:4746
Poginuli pes

Poginuli pes

Bralec našega portala iz okolice Male Nedelje, nam je sporočil, da naj bi nekdo v Kuršincih pri Mali Nedelji načrtno zastrupljal hišne ljubljenčke okoliških prebivalcev. "Že spet je bila pri nas v gozdovih zastrupitev živali in zdaj je bil žrtev sosedov pes, ki je bil mlad in zelo priden ter prijazen. Lastnica je vsa iz sebe... Že nam so izginili trije psi, ki smo jih imeli zelo radi, zdaj imamo doma dva psa in se bojimo, da še nam ta dva zastrupijo," nam je povedal.

"V Kuršincih pri Mali Nedelji, je 100 metrov od mojega doma oddaljen gozd in le v tem delu umirajo naši hišni ljubljenčki." Po pripovedovanju naj bi bil problem tega le v njihovem predelu, kriv pa naj bi bil nek lovec. "Včeraj sva s sosedo šla po njenega psa, ki sem ga našel mrtvega v gozdu, na njem pa so bili vidni prvi znaki zastrupitve, saj je krvavel iz vseh odprtin. Bil je še topel, tako da domnevam, da še storilec ni utegnil psa odpeljati, kot se je to zgodilo pri naših psih." Sami svojih psov namreč nikoli niso našli, naenkrat so kar izginili, zato si drugega ne morejo predstavljati kot to, da jih je nekdo zastrupil ali kako drugače ubil ter jih odnesel. Ta sosedov pa je imel okrog 50 kg, zato domnevajo, da ga ni odnesel, ker je bil pretežak. Sogovornik še je dodal, "da se to dogaja že okoli 5 let le v tem predelu, tako da mislim, da gre za enega in istega človeka."

Lastnica poginulega psa je o dogodku obvestila policijo in jih napotila na kraj, kjer so našli psa. Več o tem bo verjetno znano v naslednjih dneh.


Več v Črna kronika