V Mali Nedelji se pridružujemo akciji za pomoč Cvetki Kšela

Na koncertu zbrana sredstva bomo namenili za zdravljenje Cvetke Kšela

Branko Košti, četrtek, 24. februar 2011 ob 20:28
Bolezen motoričnega nevrona, strokovno imenovana ALS (amio-trofična lateralna skleroza), je redka nevrološka bolezen, pri kateri slabijo in usihajo mišice, kar privede do težav s hojo, z gibanjem, govorjenjem, s požiranjem hrane in dihanjem. Pri nas bolezni ne zdravijo, v tujini jo zdravijo s presajanjem matičnih celic. Naše zdravstvene zavarovalnice tega zdravljenja ne plačujejo, zato mora zelo visoke stroške v celoti poravnati bolnik oz. njegova družina, svojci...

Za to redko hudo boleznijo je zbolela Cvetka Kšela, naša nekdanja sokrajanka, rojena v Kuršincih.

Otroška in mladostniška leta je preživela skupaj z nami, skupaj smo obiskovali osnovno šolo. Življenjska pot jo je pripeljala v Radence, kjer si je ustvarila družino in stalno zaživela. Domačega kraja se vedno rada spominja in se vanj vrača, posvetila mu je tudi svojo diplomsko nalogo. Zato smo se odločili pridružiti akciji "Darujem zate" , katero so sprožili v Radencih in pomagati družini pri zbiranju denarja za stroške zdravljenja. V ta namen organiziramo v petek, 4. marca 2011 s pričetkom ob 19. uri v Kulturnem domu pri Mali Nedelji dobrodelni koncert pod naslovom "Darujem zate".

V programu se bodo predstavili učenci OŠ Mala Nedelja, člani KD Anton Krempl, plesna skupina Plegimo, ansambla Prepih in Modri zaklad, Tamburice od Murice iz Razkrižja, Frajtonarji Alojza Grnjaka, ljudski godci KD Manko Golar iz Ljutomera, pevski zbor gimnazije Ormož, družina Stajnko, Tomaž Zamuda, Nina Blagovič, Künštni Prleki, ... Zbrana sredstva od vstopnine (5,00 €) in prostovoljnih prispevkov bomo v celoti namenili za stroške zdravljenja in bodo nakazana na rač. št. 0234 1001 5035 528, sklic: 151 za Cvetko, odprt pri RK G, Radgona.

Če želite prispevati, obiščite našo prireditev, želeni znesek pa lahko nakažete tudi na navedeni TRR, obvezno pa navedite tudi ime in priimek ter naslov darovalca oz. podjetja.


Več v Kultura in izobraževanje