V predoru v Mekotnjaku vlak do smrti povozil 27-letno žensko

Strojevodja je v tunelu na tirih opazil ležečega človeka a mu kljub zaviranju vlaka ni uspelo ustaviti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2011 ob 19:1414
Vlak

Vlak

V ponedeljek, 4. aprila, ob 18.05 uri, je potniški vlak v železniškem tunelu Mekotnjak povozil 27-letno žensko, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrla. V Operativno-komunikacijskem centru PU Murska Sobota so obvestilo prejeli ob 18.11 uri nakar so takoj po prijavi na kraj dogodka odšli policisti in ogledna skupina iz Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil na relaciji Ormož - Murska Sobota, v tunelu na tirih opazil ležečega človeka. Kljub zaviranju mu vlaka ni uspelo ustaviti, tako da je z vlakom trčil v pokojno, ki je zaradi telesnih poškodb na kraju umrla. Na kraju so pomagali tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so nudili pomoč pri osvetljevanju tunela.

Tragični dogodek sta si ogledala preiskovalni sodnik in državni tožilec, truplo pokojne pa je pregledal tudi zdravnik, ki je potrdil smrt pokojne. Odrejena je bila sodna obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti.


Več v Črna kronika