Na Glavnem trgu prešali grozdje

3. OktoberVINOfest na Glavnem trgu v Ljutomeru

Dejan Razlag, nedelja, 16. oktober 2011 ob 02:5927
Pepek in kraljici

Pepek in kraljici

V soboto, 15. oktobra, se je v Ljutomeru odvijal 3. OktoberVINOfest. Na Glavnem trgu so potekale vinske degustacije, vinogradniško-kletarske igre, obisk vinskih kraljic, glasbeni program, ...

Za zanimivo dogajanje so poskrbele vinogradniško-kletarske igre "društev iz Prlekije", v katerih so na koncu slavile gostje iz sosednje Avstrije, ki so se pridružile tekmovanju po odpovedi večini domačih društev. Kljub prijavljenim petim domačim društvom, sta nastopili le dve, zato so kot dodatna skupina nastopile gostje, ki so prispele z avtobusom iz Bioterm Mala Nedelja. Gostje so kljub predčasnem odhodu, kjer niso odigrale zadnje igre, na koncu zmagale. Drugo mesto so osvojili tekmovalci MŠD Labod, tretje pa Kaemde. V igrah je bilo prikazano od pobiranja grozdja do prešanja na stari način ter do končnega "meter špricara". Del zmagovalne igre gostij, si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Na degustaciji so svoja vina predstavili vinarji Vinoreja Kaučič, TK Jureš, TK Frank Ozmec - Prlekus, Vinogradništvo Kovačič, P&F Ljutomerčan, Vinogradništvo Ozmec, Vinogradništvo Prelog, Vinogradništvo Lipovec, Vinogradništvo Gošnjak ter Grozdy - kozarec zdravja.

Na prireditvi sta se gostom pridružili tudi Adriana Bogdan, vinska kraljica Ljutomera ter Jenny Slekovec, vinska kraljica Male Nedelje, za zabavo pa je poskrbel Pepek z brega. Za glasbeni program sta skrbela DJ Davorinn in s svojim solidnim nastopom prleški pevec Simon Cokan, ki pa se bo moral še naučiti primernega vedenja v javnosti.

Za pijačo in jedačo je bilo odlično poskrbljeno, slogan "Po kühano kloboso na Glovni trg" pa smo ob koncu prireditve popestrili tudi z Lujzekovo "V Lotmerki na ploci".

Vidimo se v Lotmerki na 4. OktoberVINOfest-u!


Več v Družabno