Znani nekateri kandidati za poslance in poslanke

V politiko vstopajo novi obrazi

Prlekija-on.net, petek, 4. november 2011 ob 11:4528
Decembra bomo šli na predčasne volitve

Decembra bomo šli na predčasne volitve

Danes se je uradno pričel predvolilni boj za predčasne volitve v Državni zbor, ki bodo 4. decembra. Znani so nekateri kandidati za poslance in poslanke v volilnem okraju Ljutomer.

Že dalj časa je znano, da se bo za nov mandat potegoval prejšnji župan Občine Ljutomer in sedanji poslanec Franc Jurša, ki bo na volitvah nastopil na listi stranke DeSUS. V volilni boj v okraju Ljutomer pa se na listi stranke LDS, podaja Sara Karba, na listi stranke SDS Petra Mlinarič Jager, na listi stranke Zares Sabina Rajh, na listi stranke NSi Anica Šimonka ter Miran Ros na listi stranke SLS. Ti kandidati naj bi bili potrjeni. Več bo znano po uradnih predstavitvah posameznih strank.

V volilni boj pa se na listi Gregorja Viranta podaja tudi Zvonko Kustec, ravnatelj ljutomerske gimnazije ter na listi stranke SD, Branko Smodiš. O kandidaturi slednjih dveh so informacije sprva bile neuradne in so sedaj potrjene. Na listi Zorana Jankovića bo kandidirala Marija Kardinar, medtem ko za Gibanja TRS (trajnostni razvoj Slovenije), za stranko SNS ter druge ni podatkov, na listi stranke SMS - Zeleni, pa bo kandidiral Janez Vencelj, podžupan Občine Ljutomer.

Po teh podatkih torej v politiko vstopajo nekateri, širši javnosti neznani in novi obrazi.

DeSUSFranc Jurša
LDSSara Karba
SDSPetra Mlinarič Jager
ZaresSabina Rajh
NSiAnica Šimonka
SLSMiran Ros
SDBranko Smodiš
SMS - ZeleniJanez Vencelj
Lista Gregorja VirantaZvonko Kustec
Lista Zorana JankovićaMarika Kardinar
Gibanje TRS/
SNS/


Več v Politika