Volilne kampanje očitno prenaporne; 10. redne seje ni bilo

Zaradi nesklepčnosti, je 10. redna seja OS Ljutomer bila odpovedana

Prlekija-on.net, torek, 29. november 2011 ob 17:2674
Seje ni bilo

Seje ni bilo

Za ponedeljek, 28. novembra, je bila sklicana 10. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. A seje ni bilo, saj 12 članov OS ni prišlo na sejo na kateri bi med drugm morali obravnavati tudi proračun za leto 2012.

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je zato po pregledu prisotnosti morala sejo odpovedati zaradi nesklepčnosti. Seje se zaradi opravičljivih razlogov niso udeležili Andrej Lah iz SDS, Aleksander Kavčič in Jože Grantaša iz LDS, Damjan Bogdan in Branko Smodiš iz SD, Robert Štefanec in Tihomir Babič iz SLS, Dušan Kosi, Jože Klemenčič in Franc Rošker iz Desus, Jožef Heric iz Prlekija - neodvisno združenje ter Sara Karba iz Mlade Prlekije.

Svoje kolege in na pričetek seje so tako zaman čakali Janez Kardoš iz Zares, Ludvik Filipič in Anton Heric iz SDS, Jože Panič iz NSi, Aleš Lipovec iz SD, Marijan Rudolf in Anton Vrbnjak iz Desus, Silvester Perko iz Liste za razvoj mesta in vasi ter Janez Vencelj iz SMS. Po besedah županje, je sklic seje bil nujen zaradi prve obravnave proračuna za prihodnje leto. Zaradi nesprejetega proračuna, občino sedaj čaka začasno financiranje v začetku prihodnjega leta.

Po neuradnih podatkih se omenjeni člani seje naj ne bi udeležili zaradi obširnega gradiva seje ter predvolilnega časa, ko naj bi bili nekateri člani preobremenjeni s svojimi volilnimi kampanjami.

Sara Karba nam je ob tem povedala, da je udeležbo odpovedala tik pred samo sejo, saj se je v času le-te morala nujno udeležiti sestanka mLD v Ljubljani, na katerem se je ponovno volilo vodstvo. V primeru neudeležbe bi ostali brez vodstva, katerega del je sama, zato je bil ta sestanek neodložljiv, mLD pa deluje že 20 let, kjer se predvsem ukvarjajo z osveščanjem mladih in dobrodelnimi akcijami na državni in mednarodni ravni.


Več v Politika