Sneg ovira promet

Obilneje sneži v vzhodni Sloveniji; sneg se oprijema cestišča

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2012 ob 09:028
Sneg

Sneg

V začetku tedna smo tudi v vzhodni Sloveniji dočakali obilnejše sneženje, ki po poročanju prometnoinformacijskega centra ovira promet v tem delu države. Zaradi nastalih razmer se je zgodilo tudi več nesreč, zato policija voznike opozarja, naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

Po podatkih ARSO-ja bo danes oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Na zahodu države bo količina padavin predvidoma majhna, več rahlega snega pa lahko pade v vzhodni polovici Slovenije.

Zvečer bodo padavine ponehale, ponoči se bo delno zjasnilo. Jutri bo povečini jasno, le v jugovzhodni Sloveniji bo več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -15, najvišje dnevne pa od -6 do -3.

Sneg se oprijema cestišča
Zaradi sneženja in nizkih temperatur so se na pomurskih cestah varnostne razmere poslabšale. Ceste so zasnežene in spolzke, ponekod se sneg oprijema cestišča.

Policija zato voznike opozarja, naj hitrost vožnje prilagajajo razmeram na cesti. Kljub temu, da je zimska služba na terenu, naj vozniki posebno pozornost posvetijo izpostavljenim mestom, mostovom in nadvozom, kjer je možnost poledice še večja.


Več v Narava