Zbirali sredstva za pomoč štirim družinam

Dobrodelni koncert z Ansamblom Saša Avsenika v Veržeju

Damir Skuhala, sobota, 11. februar 2012 ob 10:031
Dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert

Lions klub Ljutomer je v sodelovanju z občino Veržej in Društvom aktivne mladine Veržej, v petek 10. februarja ob 20. uri v Domu kulture Veržej organiziral dobrodelni koncert ansambla Saša Avsenika.

Ansambel Saša Avsenika je slovenska narodno-zabavna skupina ustanovljena leta 2008. Do sedaj so izdali že dva albuma in sicer leta 2009 »Na sončni strani Alp« pri založbi Galerija Avsenik-Hohner in leta 2011 »Zavrtimo se« pri založbi Vox. Člani ansambla so:
  • Sašo Avsenik - harmonika
  • Aleš Jurman - bas
  • Matic Plevel - kitara
  • Jan Tamše - trobenta
  • Tomaž Zevnik - klarinet
  • Dejan Zupan - pevec
  • Sandra Križan - pevka
Glasbo in aranžmaje jim pišeta Slavko in Vinko Avsenik, ki sta po dvajsetih letih premora spet združila moči. Večino tekstov jim napiše Ivan Sivec, nekaj pa tudi Tone Fornezzi-Tof in Bernard Miklavc. S svojimi nastopi širijo slovensko narodno zabavno glasbo tako v Sloveniji, kot tudi v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Švici, Italiji in Belgiji. Ansamblu se občasno na odrih pridruži tudi Sašotov oče, virtuoz na kitari Gregor Avsenik, kateri je bil tudi gost večera na dobrodelnem koncertu.

Sredstva zbrana s prodajo vstopnic so v celoti namenjena v dobrodelne namene, kot pomoč štirim družinam iz občine Veržej, da pa so sredstva šla v prave roke sta pri izbiri prejemnikov pomoči sodelovala Center za socialno delo Ljutomer in Občina Veržej.

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe so do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma in bili navdušeni nad koncertom, kateremu je bila dodana tudi humanitarna nota, kjer so zbrali 2.000 evrov.


Več v Družabno