12. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer tokrat izpeljali

12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 23. marec 2012 ob 09:2316
12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V torek, 20. marca, je potekala 12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila že 7. marca, a se je takrat ustavilo že pri dnevnem redu. Na seji je bilo prisotnih 20 članov OS.

Uvod v sejo tudi tokrat ni šel čisto brez zapletov, saj je na začetku seje županja mag. Olga Karba prisotne obvestila, da občina sama zagotavlja snemanje sej in bo posnetek tudi objavila na spletu in televiziji. Županja je v nadaljevanju pojasnila, da v skladu s poslovnikom ne bo dovolila lokalnemu radiu snemanja seje zaradi, po njenih besedah, neobjektivnega in pristranskega poročanja z zadnje seje od 7. marca do danes. Zato je zahtevala, da se snemalna naprava radia umakne iz seje, nakar se je seja nadaljevala. Zvočno in slikovno snemanje posameznih delov seje se sicer predstavnikom javnega obveščanja dovoli po predhodni zahtevi.

Na seji so bili sprejeti Odlok o določitvi plovnega režima na reki Muri na območju Občine Ljutomer, Odlok o ustanovitvi razvojnega sveta pomurske regije po skrajšanem postopku, v prvi obravnavi pa Odlok o oskrbi s toplotno energijo, Odlok o javni razsvetljavi na območju Občine Ljutomer in Odlok o krajevnih skupnostih.

Potrjen je bil tudi Sklep o pristopu k soustanoviteljstvu Ustanove Dr. Šiftarjeve fundacije, prav tako tudi Lista kandidatov za volitve članov Razvojnega sveta Pomurske regije. Zavrnili pa so Odlok o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Ljutomer.

Pri imenovanjih so kot direktorja ŠIM Ljutomer potrdili Branka Žnidariča, Brigito Honjik za ravnateljico OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter Bredo Žunič za ravnateljico OŠ Mala Nedelja. Izbrali so tudi predstavnike, ki bodo Občino zastopali v Svetu Vrtca Ljutomer, Svetu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in Svetu Zdravstvenega doma Ljutomer. Pri imenovanju v Svet javnega zavoda Vrtec Ljutomer je sicer prišlo do nenavadne situacije, ko 11 svetnikov ni potrdilo predlaganih imen s strani Komisije za volitve, mandatna vprašanja in imenovanja, takoj po tem pa je član OS Damjan Bogdan predlagal iste osebe, katerih prej niso potrdili, in jih na predlog omenjenega svetnika potrdili.

Celotno sejo si lahko v dveh delih ogledate v spodnjih videih, za lažje spremljanja posnetka seje pa vam prilagamo tudi časovno razporeditev točk dnevnega reda:

1. del
33. minuta - 1. TOČKA DNEVNEGA REDA: VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANICE IN ČLANOV OBČINSKEGA SVETA LJUTOMER
1 ura in 32. minuta - 2. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O DOLOČITVI PLOVNEGA REŽIMA NA REKI MURI NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER - 2. OBRAVNAVA
1 ura in 35. minuta - 3. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O ORGANIZACIJI IN DELOVNEM PODROČJU OBČINSKE UPRAVE OBČINE LJUTOMER - SKRAJŠANI POSTOPEK
2 uri in 17. minuta - 4. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O USTANOVITVI RAZVOJNEGA SVETA POMURSKE REGIJE - SKRAJŠANI POSTOPEK

2. del
1. minuta - 5. TOČKA DNEVNEGA REDA: TAJNO GLASOVANJE O LISTI KANDIDATOV ZA VOLITVE ČLANOV RAZVOJNEGA SVETA POMURSKE REGIJE
2. minuta - 6. TOČKA DNEVNEGA REDA: SKLEP O PRISTOPU K SOUSTANOVITELJSTVU USTANOVE DR. ŠIFTARJEVA FUNDACIJA
14. minuta - 7. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O OSKRBI S TOPLOTNO ENERGIJO NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER - 1. OBRAVNAVA
25. minuta - 8. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER - 1. OBRAVNAVA
30. minuta - 9. TOČKA DNEVNEGA REDA: ODLOK O KRAJEVNIH SKUPNOSTIH V OBČINI LJUTOMER - 1. OBRAVNAVA
36. minuta - 10. TOČKA DNEVNEGA REDA: IMENOVANJA
1 ura in 35. minuta - 11. TOČKA DNEVNEGA REDA: INFORMACIJA: DVOREC JERUZALEM, ČISTILNA AKCIJA »OČISTIMO SLOVENIJO 2012«
1 ura 49. minuta - 12. TOČKA DNEVNEGA REDA: POROČILO NADZORNEGA ODBORA ZA LETO 2011

Seja bo prav tako predvajana v petek 23.3.2012, ob 21. uri in v ponedeljek, 26.3.2012, ob 13.15 uri na kanalu TV AS.

12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer - 1. del


12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer - 2. del


Več v Politika