V Ormožu potekal tradicionalni tabor Nove Slovenije

Tabora se je udeležilo okrog 4000 članov in simpatizerjev stranke iz vse Slovenije

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2012 ob 17:572
Tradicionalni tabor Nove Slovenije v Ormožu

Tradicionalni tabor Nove Slovenije v Ormožu

Na taboru stranke NSi - Nova Slovenija, ki je bil v nedeljo, 10. junija, v Ormožu, ki se ga je udeležilo okrog 4000 članov in simpatizerjev stranke iz vse Slovenije. Poleg vodstva stranke z ministrico Ljudmilo Novak na čelu, je zbrane nagovoril tudi kandidat za predsednika države dr. Milan Zver.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je povedala, da so ob vsem zategovanju pasu v NSi lahko zadovoljni, da so bili prvi zagovorniki družinske politike in so bistveno pripomogli k temu, da se sredstva za varstvo otrok v vrtcu in pri porodniških dopustih niso tako drastično zmanjšala. "Prav spodbudna družinska politika v preteklih letih je pripomogla k izboljšanju slabe demografske slike, zato ji moramo posvečati veliko pozornosti in naklonjenosti," je dodala.

Poudarila je, da se v NSi zavedajo, da je potrebno racionalizirati javno porabo in trošiti toliko, kot pridelamo, kot zmore državna blagajna: "Prevečkrat se namreč dogaja, da gledamo na probleme preko svojega žepa in premalo preko zmožnosti plačnikov in dolgoročnih ukrepov, ki bodo privedli do pravih ciljev." V zaključku je še poudarila, da bo NSi v vladi in parlamentu še naprej delovala konstruktivno in povezovalno, saj se zaveda svoje odgovornosti za državo, hkrati pa ne bo podprla tistih predlogov, ki sprožajo ideološki boj in nove delitve.

Dr. Milan Zver je poudaril, da skupaj z NSi začenjajo novo poglavje slovenske politične zgodovine. "Pred vami stojim kot skupen kandidat. Ponosen sem na to. Kljub temu svoje kandidature ne razumem zgolj kot strankarske. Želim biti in zato si bom prizadeval, da me bodo videli kot kandidata vseh tistih, ki vidijo v samostojni slovenski državi največji zgodovinski dosežek slovenskega naroda," je dejal.

"Tisti, ki niso imeli vizije, so nas zaposlovali s preteklostjo, in nas namesto da bi nas povezovali, raje delili na naše in vaše, na rdeče in bele, na prvo in drugorazredne. Toda moja in naša skupna kandidatura ne izhaja iz preteklosti, ampak iz prepričanja o pomenu skupne prihodnosti. Kot predsednik države bom ustvarjal pogoje, da nas bo prihodnost bolj združevala kot nas je preteklost ločevala," še je poudaril.

Dejal je še, da moramo zagotoviti, da Slovenija ne bo prostor, v katerem nekateri bivajo v vipu, drugi pa v odčarani kletki brez upanja.

V sklopu prireditve je bila odigrana tudi nogometna tekma med ekipo NSi in Slovensko duhovniško reprezentanco, ki se je končala z neodločenim izidom 2:2. Za dobro vzdušje je poskrbela pevka Manca Špik in skupina Gadi, svoj nastop pa so izvedli tudi Künštni Prleki, ki so udeležencem povedali, da so prišli v Prlekijo brez potnih listov, kar je proti pravilom.

Vreme in organizacija je bila na visoki ravni za kar gre zahvala odboru iz Ormoža, posebno županu Alojzu Soku.


Več v Politika