14. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V videu si lahko ogledate 14. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 29. junij 2012 ob 19:052
14. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

14. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 27. junija je v Ljutomeru potekala 14. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Po pregledu realiziranih sklepov je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podala informacije o aktualnem dogajanju v občini Ljutomer.

Zamenjana je bila strešna kritina na OŠ Cvetka Golarja, v kratkem pa se predvideva tudi namestitev sončne elektrarne tako na OŠ Cvetka Golarja kot tudi na OŠ Ivana Cankarja. Zaključila se je tudi izgradnja fekalne kanalizacije v naseljih Šalinci, Krištanci, Grlava, pričelo se je z izgradnjo zbirnega kanala Pristava - Stročja vas, za kar je občina pridobila nepovratna sredstva v višini 100% vrednosti investicije.

Dela prav tako potekajo na rekonstrukciji dela lokalne ceste Stročja vas - Podgradje, kjer gre za cesto pri Osnovni šoli in poleg katere bo zgrajen tudi pločnik zaradi večje varnosti, prav tako bo urejena javna razsvetljava in avtobusno postajališče.

Investicija zadružnega doma na Cvenu se je zaključila in ob tem je županja vse prisotne povabila na otvoritev, ki bo v soboto od 11. ure dalje. Ker so svetniki in županja dobili pismo Albina Rožmana, ki se nanaša na to investicijo, je županja izpostavila nekatera dejstva. Ker je zadružni dom na Cvenu najstarejši v Sloveniji in zaradi stanja zgradbe, se je občina odločila za adaptacijo na ključ, saj v tem primeru vse nepredvidene nastale stroške nosi izvajalec in ne občina. Pri tem projektu so nepredvidena dela znašala 16.000 evrov. Županja je s tem zavrnila očitke g. Rožmana, da je občina porabila denar neupravičeno, saj je omenjeni znesek privarčevala.

Nazadnje je županja povedala da se ne more strinjati z očitki v pismu g. Rožmana, da se pri izgradnji ni upoštevalo krajanov, saj kot je županja povedala, se je obnova začela na pobudo krajanov in tudi v gradbeni odbor so bili imenovani ljudje iz vrst krajanov, ves čas gradnje pa so potekala usklajevanja z njihovimi potrebami, zato je županja mnenja, da je kraj pridobil tisto, kar so si krajani želeli. In zahvala pri tem gre gradbenemu odboru in predsedniku krajevne skupnosti Boroju Zemljaku, kateri so v ta projekt vložili ogromno svojega časa.

Pri investiciji Celovite prenove mestnega jedra je županja povedala, da se je vsem krajanom Ljutomera poslalo dopis, kdaj bi naj bila dela v kateri ulici zaključena. Ker gre za velik projekt, županja vse naproša za razumevanje in dodaja da bi se naj vsa dela dokončala do konca avgusta 2012. Zaključila se je tudi izgradnja komunalne infrastrukture na Juršovki, bila je izvedena javna dražba za nakup parcel, vse štiri parcele pa so bile prodane na javni dražbi. Dokončuje se tudi otroško igrišče na Juršovki.

Županja je v nadaljevanju omenila projekte, kot so projekt s podjetjem Krka, glede izgradnje kanalizacije v industrijski coni v bližini obrata Krke in pričetek nabave opreme za konjeniški muzej v Ljutomeru.

Občinski svetniki so sprejeli odlok, s katerim spreminjajo Odlok o proračunu Občine Ljutomer. Soglasno so sprejeli tudi Prometno strategijo občine Ljutomer, sprejet pa je bil tudi odlok, s katerim Zdravstvenemu domu Ljutomer, Občina Ljutomer kot soustanoviteljica dovoljuje izvajanje dveh novih dejavnosti, fizioterapije in kardiologije. Med drugim so odločali tudi o spremembi strukture cene zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov, o razglasitvi leta 2012 za Miklošičevo leto, o razpisu kadrovskih štipendij ter o nadstandardnih programih v osnovnih šolah in glasbeni šoli v občini Ljutomer za šolsko leto 2012/13. Zavrnili so odlok o oskrbi s toplotno energijo v občini Ljutomer ter odlok o krajevnih skupnostih.

V spodnjem videu si lahko ogledate celotno sejo, ki je trajala 5 ur in 11 minut. Zaradi lažjega spremljanja seje prilagamo tudi časovno razporeditev po točkah.

DNEVNI RED
UGOTOVITEV PRISOTNOSTI ČLANICE IN ČLANOV OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER
PREGLED IN POTRDITEV ZAPISNIKA 13. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER
PREGLED REALIZIRANIH SKLEPOV 13. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER

PREGLED IN POTRDITEV DNEVNEGA REDA:
  1. VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANICE IN ČLANOV OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER 22 m 18 s
  2. ODLOK O OSKRBI S TOPLOTNO ENERGIJO NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA 1 h 19 m 25 s
  3. ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA 1 h 21 m 32 s
  4. ODLOK O KRAJEVNIH SKUPNOSTIH V OBČINI LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA 1 h 22 m 12 s
  5. ODLOK O OBČINSKIH CESTAH V OBČINI LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA 1 h 23 m 38
  6. SPREMEMBA IN DOPOLNITEV ODLOKA O OSKRBI S PITNO VODO NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER – SKRAJŠANI POSTOPEK 1 h 24 m 30 s
  7. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O UREDITVI CESTNEGA PROMETA V OBČINI LJUTOMER -  SKRAJŠANI POSTOPEK 1 h 33 m 4 s
  8. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O USTANOVITVI JAVNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVODA ZDRAVSTVENI DOM LJUTOMER - SKRAJŠANI POSTOPEK 2 h 30 m 18 s
  9. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKOV O USTANOVITVI JAVNEGA VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA ZAVODA OŠ IVANA CANKARJA LJUTOMER, OŠ STROČJA VAS, OŠ MALA NEDELJA, OŠ JANKA RIBIČA CEZANJEVCI IN JAVNEGA VZGOJNO-VARSTVENEGA ZAVODA VRTEC LJUTOMER PO SKRAJŠANEM POSTOPKU 2 h 33 m 52 s
  10. ODLOK O SPREMEMBAH ODLOKA O PRORAČUNU OBČINE LJUTOMER ZA LETO 2012 – SKRAJŠANI POSTOPEK 1 h 59 m 12 s
  11. SOGLASJE K ZADOLŽEVANJU JAVNEGA PODJETJA PRLEKIJA D. O. O. 2 h 3 m 22 s
  12. NOVELACIJA PREDINVESTICIJSKE ZASNOVE PROJEKTA »OSKRBA S PITNO VODO POMURJA - SISTEM »C« 2 h 37 m 32 s
  13. SKLEPE O PRENOSU NAJEMNINE GJI IZ LETA 2011 V 2012 IN PORABA SREDSTEV V LETU 2012 ZA DEJAVNOSTI:
    OSKRBA S PITNO VODO, ODVAJANJE ODPADNIH VODA, ČIŠČENJE ODPADNIH VOD IN RAVNANJE Z ODPADKI 3 h 2 m 26 s
  14. SKLEP O SPREMEMBI STRUKTURE CENE ZBIRANJA IN PREVOZA KOMUNALNIH ODPADKOV  NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER 3 h 14 m 10 s
  15. SKLEP O PORABI RUDARSKE RENTE ZA GRAMOZNICI KRAPJE IN BABINCI 3 h 24 m 3 s
  16. SKLEP ZA RAZPIS KADROVSKIH ŠTIPENDIJ 3 h 29 m 8 s
  17. SKLEP O OBSEGU IN ORGANIZACIJI PREDŠOLSKE VZGOJE V OBČINI LJUTOMER ZA ŠOLSKO LETO 2012/2013 3 h 31 m 45 s
  18. SKLEP O NADSTANDARDNIH PROGRAMIH V OSNOVNIH ŠOLAH IN GLASBENI ŠOLI V OBČINI LJUTOMER ZA ŠOLSKO LETO 2012/2013 3 h 41 m 41
  19. SKLEP O SPREJEMU PROMETNE STRATEGIJE OBČINE LJUTOMER 2 h 18 m 30 s
  20. SKLEP O RAZGLASITVI LETA 2013 ZA »MIKLOŠIČEVO LETO« 3 h 45 m 47
  21. SKLEP O PODELITVI OBČINSKE NAGRADE ZA LETO 2012 3 h 50 m 11 s
  22. ZAKLJUČNI RAČUN JAVNEGA GOSPODARSKEGA ZAVODA ZA TURIZEM LOKALNE TURISTIČNE ORGANIZACIJE PRLEKIJA LJUTOMER ZA LETO 2011 IN POSLOVNO POROČILO ZA LETO 2011 3 h 51 m 26 s
  23. SOGLASJE K LETNEMU POROČILU JAVNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVODA ZDRAVSTVENI DOM LJUTOMER ZA LETO 2011 4 h 5 m 21 s
  24. SOGLASJE O PRISTOPU K PROJEKTU ZDRUŽEVANJE SREDSTEV ZA OBRAMBO PRED TOČO Z LETALI 2012 4 h 36 m 4 s
  25. IMENOVANJA:
    PREDSTAVNIKOV USTANOVITELJICE V SVET GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER 4 h 47 m 44 s
  26. PREMOŽENJSKO PRAVNE ZADEVE:
    SKLEP O UKINITVI JAVNEGA DOBRA
    SKLEP O DOPOLNITVI NAČRTA RAVNANJA Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM OBČINE LJUTOMER ZA LETO 2012 ŠT. 3 4 h 49 m 36 s
  27. POROČILO O IZVEDBI NADZORA PGD LJUTOMER IN POROČILO O IZVEDBI NADZORA V TVD PARTIZAN LJUTOMER 5 h 5 m 30 s
  28. INFORMACIJE:
    INFORMACIJA O STANJU OBJEKTA GLASBENA ŠOLA SLAVKA OSTERCA LJUTOMER
    POROČILO O DELU NA PROJEKTU CERO PUCONCI ZA LETO 2011 5 h 7 m 18 s


Več v Politika