Napovednik filmov sobotnega večera

Za vas smo pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji to soboto

Marko Stojiljković, sobota, 15. september 2012 ob 10:391
Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Počasi se bližajo mrzlejši jesenski večeri, zato bo marsikdo sobotni večer preživel pred televizijo. Za vas smo tako pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji to soboto. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati v družbi ali pa tudi sami.

Black Rain (ZDA, 1989), kriminalistični
Kanal A, sobota 15.09. 20:00 h
Igrajo: Michael Douglas, Andy Garcia, Kate Capshaw, Ken Takakura
Scnearij: Craig Bolotin, Warren Lewis
Režija: Ridley Scott

Nick Conklin (M. Douglas) je newyorški detektiv vprašaljive morale, ki ne prenaša avtoritete. S partnerjem Charlijem Vincentom (A. Garcia) po uradni dolžnosti spremljata japonskega mafijca Sata iz New Yorka v Osako na sojenje. Ko pridejo na Japonsko, se začne nočna mora: Yakuze ju napadejo, Sato pa jima zbeži. V kaotičnem in nevarnem velemestu Osaki ga morata ujeti. Pomagata jima le ameriška natakarica in lokalni detektiv... Atmosfera Osake kot velike, kaotične, nevarne in onesnažene metropole spominja na Scottovo uspešnico Blade Runner. Black Rain, čeprav je neresničen, včasih je tudi neverjeten film, je pa dovolj razburljiv za sobotni večer.


Proof (ZDA, 2005), drama
TV Pink 3, sobota 15.09. 20:00 h
Igrajo: Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Hope Davis, Jake Gyllenhaal
Scenarij: David Auburn
Režija: John Madden

Ta drama se ukvarja z zvezo med genialnostjo in nesposobnostjo življenja v realnem svetu. Catherine (G. Paltrow) je hči genialnega profesorja matematike Roberta (A. Hopkins) in tudi sama nadarjena za matematiko, čeprav se z njo ne ukvarja na isti način kot oče in se boji, da je zraven matematičnega talenta od očeta nasledila očetovo bolezen. Ko oče umre, njegove papirje raziskuje njegov asistent Hal (J. Gyllenhaal), ki išče dragocene matematične dokaze. Postavlja se veliko moralnih vprašanj - med drugim pa je treba ugotoviti, kdo je dejansko rešil pomemben matematičen problem...


From Paris With Love (ZDA, Francija, 2010), akcijski
HRT 1, sobota, 15.09. 20:18 h
Igrajo: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers
Scenarij: Adi Hasak, Luc Besson
Režija: Pierre Morel

Po velikem filmskem hitu Taken, najbolj znani evropski producent, scenarist in režiser akcijskih filmov Luc Besson (Nikita, The Professional, trilogija Taxi) in nadarjeni režiser in montažer Pierre Morel (District B13, The Transporter, The American) sta spet skupaj pri filmu. Poleg njiju sta tukaj še izvrstna igralca John Travolta in Jonathan Rhys Meyers v izjemnem akcijskem filmu. Charlie Wax (J. Travolta) je agent CIA nevarnega videza in nevarnih dejanj, ki je poslan na skrivnosno misijo v Pariz, njegov partner, James Reece (J. Rhys Meyers), pa je popolno nasprotje: uslužbenec ameriškega veleposlaništva, priden in spodoben. Njuni sovražniki so dilerji mamil in teroristi z Bližnjega Vzhoda, ki pripravljajo napad na ameriško veleposlaništvo. Film, ki vsebuje veliko atraktivnimh scen akcije, dirjanja po ulicah Pariza, streljanja in eksplozij ter seveda tudi zanimivih dialogov in veliko humorja, spominja na kultni Tarantinov film Pulp Fiction. Idealna zabava za sobotni večer.


Seven Years in Tibet (ZDA, Velika Britanija, 1997), biografska drama
Pop TV, sobota 15.09. 21:50 h
Igrajo: Brad Pitt, David Thewlis, Jamyang Wangchuk, B. D. Wong, Mako
Scenarij: Heinrich Harrer, Becky Johnston
Režija: Jean-Jacques Annaud

Posnet po resnični zgodbi avstrijskega alpinista Heinricha Harrera, nam film ponuja vpogled v skrivnosno in zaprto civilizacijo Tibeta pred kitajsko okupacijo. Harrera (B. Pitt) je imel nesrečo, da se odpravi na svoj življenski pohod na Himalajo v času ko se začenja vojna. Britanci ga zalotijo in pošljejo v taborišče za vojne zapornike. On zbeži in se odpravi v Tibet, najbolj skrivnosno deželo na svetu. Tam spozna preprosto tibetansko življenje in velikansko civilizacijo. Spozna tudi Dalaj-Lamo, takrat še najstnika, katerega zanima zahodna civilizacija - posebej filmi in urarstvo. Takoj postaneta prijatelja. Sedem let pozneje, kitajska vojska napade Tibet... Zaradi tega neresnično lepo posnetega filma, je režiserju Jean-Jacques Annaudu prepovedan vhod na Kitajsko. Preverite zakaj.


Leap of Faith (ZDA, 1992), drama/komedija
TV Pink 3, sobota 15.09. 21:55 h
Igrajo: Steve Martin, Debra Winger, Lolita Davidovich, Liam Neeson
Scenarij: Janus Cercone
Režija: Richard Pearce

Jonas (S. Martin) je goljufivi zdravilec s pomočjo vere, ki uporablja vse možne trike, da pridobi zaupanje ljudi. Jonas in njegova ekipa pomočnikov, vključno z Jane (D. Winger), potujejo po državi in se ustavljajo v mestih, kjer nastopajo. Ko se eden od tovornjakov pokvari v majhnem mestu, mora Jonas hitro sprejeti izziv, da bi zaslužil nekaj denarja. Njegov drugi cilj je, da zapelje Marvo (L. Davidovich), natakarico v mestu. Toda ona je zelo trd oreh, kot je tudi Will (L. Neeson), lokalni šerif, ki je odločen, da Jonasa razkrinka kot goljufa. Kritiki pravijo, da je Steve Martin v tem filmu odigral svojo življensko vlogo.


Capitalism: A Love Story (ZDA, Velika Britanija, 2009), dokumentarni
TV Slo 1, sobota 15.09. 22:15 h
Scenarij in režija: Michael Moore

Po svojih uspešnicah (Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko) se provokativni režiser ukvarja s centralno temo svojih raziskav: s pohlepom kapitalistov, ki neusmiljeno napada življenski slog navadnih, malih Američanov. Moore se sprašuje koliko bo Amerika plačala za ljubezen do kapitalizma, kakor tudi za pohlep enega odstotka najbogatejših. Čeprav je tema dokumentarca težka, jo Moore prikaže lahko in tekoče, skozi sekvence besa in humorja.


Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (ZDA, Velika Britanija, 2007), horor/mjuzikl
Pop TV, sobota 15.09. 00:30 h
Igrajo: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman
Scenarij: John Logan
Režija: Tim Burton

Brivec Benjamin Barker po krivici konča za zapahi, ker se ga je sodnik hotel znebiti, da bi lahko osvajal njegovo lepo soprogo. Po petnajstih letih mu uspe pobeg in se vrne v London, kjer načrtuje maščevanje in opazuje brezvestnega sodnika. Kmalu ga čakajo nove težave... Mojster kostumiranih grozljivk Tim Burton je s tem filmom skušal narediti nekaj nenavadnega - dodati glasbeno ozadje in narediti viktorijanski horor mjuzikl. V tem mu pomaga njegov najljubši igralec Johnny Depp v standardno dobri vlogi.


Več v Glasba in film