Anita Varga iz Filovcev podpredsednica Nove generacije SLS

Program novega vodstva temelji na nadaljnjem razvoju in utrjevanju politik mladinskega organiziranja, izobraževanja in zaposlovanja

Prlekija-on.net, sreda, 19. september 2012 ob 12:27
Podmladek Slovenske ljudske stranke je imel minulo soboto, 15.09.2012, v Mariboru VI. redni kongres. Dopoldan je bil namenjen slavnostnemu delu, govorom gostom, med katerimi je bil osrednji, slavnostni govornik župan mestne občine Maribor, gospod Franc Kangler, ki je v svojem nagovoru pozval vse mlade v Novi generaciji, kot tudi vse člane ostalih političnih podmladkov, da s povezovanjem in novimi idejami dosežejo spremembe, ki jih bo čutila tudi aktualna politična sfera. Ob tem je tudi izrazil željo, da se v prihodnjem letu, ko bo Maribor Evropska prestolnica mladih, prav vsi člani podmladkov srečajo v Mariboru na skupnem srečanju, ki bo znak odprtosti in sodelovanja, saj so mladi pot k uresničitvi boljše in želene prihodnosti.

Popoldan je trideset delegatov podmladka najprej sprejelo nov statut, ki bo omogočil enostavnejše delo same organizacije.

Po novem statutu so tudi izvolili novo vodstvo. Vodenje Nove generacije SLS je podžupan Moravskih Toplic Tibor Vöröš predal Sari Berglez Zajec.

Eno od treh podpredsedniških mest, ob mariborski podžupanji Astrid Bah in Davidu Divjaku, je zasedla 23-letna Anita Varga iz Filovcev, sicer predsednica Občinskega odbora Nove generacije SLS Moravske Toplice.

Program novega vodstva temelji na nadaljnjem razvoju in utrjevanju politik mladinskega organiziranja, izobraževanja in zaposlovanja, pa tudi politik na področju stanovanjske, okoljske in zdravstvene problematike.

Organizacija ima po novem statutu trinajstčlanski izvršilni odbor, v katerega sta bila izvoljena tudi Gregor Škerget iz Turnišča in Natalija Purgaj iz Velike Nedelje. Članica nadzornega odbora je postala Tadeja Maučec, ki prihaja iz Gančan.

Kongres je minil tudi v znamenju zahvale prvi poslanki Nove generacije in najmlajši poslanki, članici političnih podmladkov v zgodovini slovenskega parlamentarizma, Jasmini Opec, za ves njen prispevek k delovanju Nove generacije in h krepitvi prijateljstva med člani Nove generacije.


Več v Politika