Liverpoolčan Ste McCabe obiskal Ormož

Ste McCabe in Vlasta Popić v Unterhundu

Maja Majč, nedelja, 18. november 2012 ob 22:531
Ste McCabe

Ste McCabe

V soboto, 17. novembra, je grajsko klet Unterhund obiskal Ste McCabe, hrupni politični pop-punk pevec iz Liverpoola. Je one-man-band, ki ustvarja nalezljive in inteligentne pop skladbe z električno kitaro, ritem mašino in sintetizatorjem.

V svojih besedilih se na humoren in neposreden način loteva ozkoglednosti, nestrpnosti, potrošništva in podobnih družbenih pojavov. Ocene v britanskem glasbenem tisku segajo od razglašanja za najpomembnejšega underground pevca v Veliki Britaniji do diagnoze, da je na robu blaznosti.

Kot predskupina so se predstavili punk rock trio iz Varaždina Vlasta Popić, ki energično združuje novovalovski punk, garažni rock in sodobne indie prijeme. Zasedba obstaja pet let, doslej pa je z nekaj odličnimi koncerti na Hrvaškem in v Sloveniji prepričala kritike, ki pravijo, da so Vlasta Popić vse to, kar bi Repetitor hoteli biti. To lahko preverite tudi na njihovem EP-ju, ki ga med drugim delijo v posluh preko brezplačnega pretoka s spleta. Letos pa so izdali tudi novo ploščo.





Več v Družabno