Od pusta »odrapali« k Valentinovemu

2. šolski ples s tematiko hip hop in rap na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Jasna Lampreht, četrtek, 14. februar 2013 ob 21:42
Valentinov ples

Valentinov ples

V sredo, 13.2.2013, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci imeli 2. šolski ples s tematiko hip hop in rap. Tako smo od pustnega rajanja »prirapali« k valentinovemu plesu.

Na začetku je vsak udeleženec plesa dobil vstopnico v obliki srčka, na katerem sta bila natisnjena dva zaljubljena ptiča. Srček so lahko naslednji dan, t.j. na valentinovo, nekomu podarili ali pa ga obdržali za spomin. Letos smo se organizatorke šolskega plesa Nataša Pušenjak, Katja Nemec in Jasna Lampreht odločile, da so svoje sošolce in sošolke plesne korake poučevali kar učenci naše šole. Z ogrevanjem sta začeli učenki 9. razreda, Monika Belak in Monika Heric, z vsem znanim Gangnam style. S poučevanjem različnih koreografij so nadaljevali Nika Trstenjak in Anja Pušenjak (5. r), Mia Belak in Neja Gospodarič (6. r), Alen Meznarič, Blaž in Simon Blagovič, Matej Babič, Veronika Heric, Maja Magdič in Sabina Kuster (7. r).

V osvajanju novih plesnih korakov in spoznavanju hip hop in rap stila je uživalo 35 učencev od 4. do 9. razreda, ki že razmišljajo o naslednjem plesu in njegovi tematiki. Se že veselimo plesnega snidenja čez leto dni, z nekaterimi pa junija na valeti.


Več v Kultura in izobraževanje