»Zapustili smo hrib v okolici Ljubljane in se preselili v Prlekijo«

Bralec Janče nam je poslal zapis o prijetni sončni nedelji

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. marec 2013 ob 14:122
Šalinci

Šalinci

Bralec Janče nam je poslal zapis, kjer pravi, da kot "novi" Prlek in upokojenec z nekaj prostega časa in veliko življenjskimi izkušnjami, želi malo aktivneje preživljati svoj čas v svoji novi domovini - Prlekiji.

Zapustili smo hrib v okolici Ljubljane in se preselili v Prlekijo, kamor smo vrsto let hodili. Žal so nam naš prijeten hotel z odlično ponudbo v centru Ljutomera zaprli in smo naše obiske nadaljevali v campu v Banovcih. Pa mi je uspelo po 40 letih dela urediti penzijo, žena je ostala brez službe, mladoletni sine pa je rad zamenjal osnovno šolo. In tako smo se odločili in preselili v to mirno deželico – republiko Prlekijo, ki nam je bila tako všeč. Vem, da smo prišleki, prleški pripravniki, a sigurno nam bo uspelo obvladati tudi značilno narečje in druge stvari, da ne bomo preveč izstopali v tem okolju. To nam ni težko, saj nam je na vsakem koraku kdo priskočil na pomoč in tako smo si hitro lahko uredili novo domovanje. Priznam, da sedaj prav uživamo v življenju tu in se počasi vključujemo v dogajanja.

Tako smo bili včeraj povabljeni na tekmo mladih fantov v košarki v Mursko Soboto. Sam sem bil dolga leta igralec te dinamične igre in pri tem obral kar precejšen kos sveta. Spopadli so se šolarji ekip Ljuromera in Murske Sobote. O zmagovalcu od vsega začetka ni bilo dvoma. Ljutomerska ekipa je bila že na pogled močnejša in to je dokazovala tudi na igrišču, saj so delovali bolj uigrano in zlahka dosegali zadetke za končni uspeh. Precej neenotno soboško ekipo so premagali z lahkoto čeprav končni rezultat tega ne kaže, saj so ob koncu dobili priložnost igrati tudi rezervni igralci. Presenetilo me je tudi, da so imeli Ljutomerčani številčnejšo in glasnejšo podporo s tribun od gostiteljev. Pa niso bili to le starši, saj toliko igralcev ni bilo na klopi.

Bila je to prijetna popestritev sončne nedelje, katero smo zaključili s sprehodom po vasi.

Janče Gartner


Več v Zanimivosti