Pomurca izvoljena v vodstvo SDM

V izvršilni odbor SDM sta bila tudi izvoljena Pomurca Dominik Štrakl, ki prihaja iz Veržeja in Alja Domjan iz Radencev

Prlekija-on.net, torek, 5. marec 2013 ob 15:303
Nov Izvršni odbor SDM

Nov Izvršni odbor SDM

V soboto, 2. marca, je v Grand hotelu Primus na Ptuju potekal 15. volilni Kongres Slovenske demokratske mladine, kjer je podmladek izvolil novo vodstvo za naslednji dve leti in sprejel resolucijo »Mladi, prestavimo v peto!« in »Resolucijo o javem zavodu RTV«.

V izvršilni odbor SDM sta bila tudi izvoljena Pomurca Dominik Štrakl, ki prihaja iz Veržeja in Alja Domjan iz Radencev. Za predsednika je bil ponovno izvoljen Andrej Čuš, ki je najmlajši poslanec v Državnem zboru RS.

Štrakl je ob koncu Kongresa SDM dejal, da je zelo zadovoljen s ponovno izvolitvijo v izvršilni odbor in da je to neke vrste potrditev, da je bilo njegovo delo v preteklem mandatu dobro opravljeno. »Danes lahko opazimo, da se mladi vedno manj vključujejo v družbo in interesne organizacije. Da zaradi pomanjkanja prispevka mladih trpi celotna naša družba zato se bomo mladi mogli zavedati, da bomo morali za skupno dobro vseh nas v prihodnje narediti več,« je dejal Dominik Štrakl in zaključil »zavedam se, da sta trdo delo in zavzet pristop dva ključna pogoja za uspeh posameznika«.

Na Kongresu je bila sprejeta tudi resolucija »Mladi, prestavimo v peto!«, ki vključuje pet prioritetnih področij mladinske problematike v Republiki Sloveniji. Resolucija zajema področja izobraževanja, štipendiranja, zaposlovanja, stanovanjske problematike in participacija mladih danes in jutri. Z naslovom »Mladi, prestavimo v peto!« želijo spodbuditi participacijo mladih, ob tem pa predlagajo na vsakem področju pet konkretnih ukrepov za izboljšanje stanja.

Resolucija SDM o javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija pa analizira trenutno stanje v zavodu, predvsem v odnosu do petega člena zakona o Radioteleviziji Slovenije (ZRTVS-1). SDM želi v tej resoluciji opozoriti na trenutno stanje, kar zadeva način podajanja informacij RTV SLO, predvsem tiste, ki zadevajo politično dogajanje ter pozvati k njihovemu izboljšanju.

Podporo je prišel izrazit tudi predsednik Vlade RS, Janez Janša, ki pa je dejal, da je Slovenska demokratska mladina prva predlagala plebiscit o samostojni Sloveniji in da se na to veliko krat pozablja.

S svojim obiskom in nagovori so Kongres SDM tudi počastili evropski poslanci dr. Milan Zver, dr. Romana Jordan in Zofija Mazej Kukovič, podpredsednika SDS Sonja Ramšak in Zvone Černač, predsednik Sveta Inštituta dr. Jožeta Pučnika mag. Bernard Bršič, direktor Urada Republike Slovenije Peter Debeljak, predstavnik Mladinskega sveta Slovenije Gregor Mahnič in predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Roblek.


Več v Politika