Sprejeli občinski prostorski načrt in potrdili predlog za novo lokacijo glasbene šole

17. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 31. marec 2013 ob 16:2420
Seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 27. marca, je v Ljutomeru potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri so svetniki med drugim sprejeli občinski prostorski načrt in potrdili predlog za novo lokacijo glasbene šole.

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v začetku seje svetnike seznanila, da so bile s strani občinske uprave vse investicije v skladu s sprejetim proračunom in načrtom razvojnih programov za leto 2013 prijavljene na razpise. Prav tako jih je seznanila o uspešnosti projekta Trajne mobilnosti, saj se je Občina Ljutomer na nivoju Evropske unije uvrstila med tri finaliste in prevzela priznanje. Županja se je zahvalila za sodelovanje pri tem projektu vsem zavodom, ki so aktivno sodelovali pri tem projektu, sodelavcem in vsem občanom ter dodala, da se aktivnosti  na tem področju nadaljujejo. Svetnike je seznanila s čistilno akcijo, ki je organizirana 20. aprila in jih povabila, da se vključijo.

Sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu v Občini Ljutomer
Pred potrditvijo dnevnega reda je Aleš Lipovec predlagal umik 9. točke – Odlok o oskrbi s toplotno energijo na območju občine Ljutomer, svetniki so z 10 glasovi za in 7 proti umaknili točko iz dnevnega reda. Županja je glede tega povedala, da si očitno v Ljutomeru ne želimo energetskih naložb in da se nekdo ne zaveda odgovornosti, da bi potencialni interesenti lahko pridobili nepovratna sredstva, ker so še vedno aktualni razpisi za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na lesno biomaso.

Občinski svetniki so obravnavali in potrdili Odlok o občinskem prostorskem načrtu v Občini Ljutomer. Ob tem je županja predlagala sklep, da Občinski svet Občine Ljutomer še nadalje podpira vsa prizadevanja civilne iniciative proti izgradnji daljnovoda Cirkovce – Pince in da se poslance državnega zbora pisno pozove, da sledijo prizadevanjem Občine Ljutomer in civilne iniciative in jih o doseženem sproti obveščajo. Svetniki so predlagani sklep soglasno sprejeli.

Glasbena šola na novi lokaciji
Županja je predlagala sklep o podaji soglasja k spremembi namena in cilja projekta Glasbena šola Ljutomer v NRP 2013 – 2016, s katerim se uredi prostor za delovanje dejavnosti Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer v objektu OŠ Ivan Cankar v Ljutomeru. Županja je povedala, da so si prizadevali, da bi našli prostore, ki bi ustrezali pogojem za delo glasbene šole. Skupaj z ravnateljem Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Stanislavom Lašičem in ravnateljico Osnovne šole Ivana Cankarja, Darjo Kosič Auer so se strinjali, da so prostori v OŠ Ivana Cankarja zelo primerni tako s strani varnosti otrok, samega prostora, kot tudi stroškov. Sklep so svetniki sprejeli soglasno.

Obravnavali in sprejeli so Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa v Občini Ljutomer, Odlok o KS v Občini Ljutomer - 1 obravnava, investicijski program za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure« Projekt Občine Ljutomer, sklep o potrditvi spremembe in dopolnitve NRP Občine Ljutomer za obdobje 2013 – 2016, sklep o potrditvi vrednosti vlaganj v adaptacijo poslovne stavbe Dvorec Jeruzalem, Sklep o dopustnosti širitve območja stavbnih zemljišč, Letni program športa v občini Ljutomer za leto 2013, Spremembe in dopolnitve Statuta občine Ljutomer. Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Ljutomer niso potrdili.

Obravnavali so Odlok o koncesiji za opravljanje lokalne gospodarske javne službe, javne razsvetljave v Občini Ljutomer. Kot je pojasnila strokovna služba in županja, bi se s tem odlokom uredila javna razsvetljava, zmanjšali pa bi se tudi stroški javne razsvetljave. Svetniki odloka niso sprejeli. Proti so glasovali: Robert Štefanec, Franc Rošker, Tihomir Babič, Dušan Kosi, Jože Grantaša, Sara Karba, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Damjan Bogdan, Branko Smodiš. Za so glasovali: Danica Korošec, Anton Vrbnjak, Jožef Panič, Anton Heric, Ludvik Filipič, Janez Vencelj, Janez Kardoš, Jožef Heric in Silvester Perko.

Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2012 ni bil sprejet
Prav tako so obravnavali Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2012. Odbor za gospodarstvo in turizem, Odbor za družbene dejavnosti in Odbor za finance so Občinskemu svetu predlagali da Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2012 sprejme, vendar ga svetniki niso sprejeli, čeprav so odbori sestavljeni tudi iz samih svetnikov. Proti sprejetju so glasovali: Franc Rošker, Branko Smodiš, Damjan Bogdan, Aleš Lipovec, Andrej Lah, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Grantaša, Tihomir Babič, Robert Štefanec in Dušan Kosi. Za sprejetje so glasovali: Jožef Heric, Silvester Perko, Janez Kardoš, Janez Vencelj, Jožef Panič, Anton Vrbnjak, Danica Korošec, Anton Heric in Ludvik Filipič.

Celotno sejo si lahko ogledate v spodnjem videu, za lažji ogled pa prilagamo tudi časovnico seje.

1. VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANICE IN ČLANOV OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER, 15m 32 s
2. ODLOK O OBČINSKEM NAČRTU V OBČINI LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA, 1h 5m 8s
3. SPREMEMBA IN DOPOLNITEV STATUTA OBČINE LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA, 1h 58m 37s
4. SPREMEMBA IN DOPOLNITEV POSLOVNIKA OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA, 2h 3m 1s
5. ODLOK O KONCESIJI ZA OPRAVLJANJE LOKALNE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE JAVNE RAZSVETLJAVE NA OBMOČJU OBČINE LJUTOMER – 2. OBRAVNAVA, 2h 24m 50s
6. ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO 2012, 2h 40m 20s
7. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O UREDITVI CESTNEGA PROMETA V OBČNI LJUTOMER – SKRAJŠANI POSTOPEK, 3h 12m 26s
8. ODLOK O KRAJEVNIH SKUPNOSTIH V OBČINI LJUTOMER – 1. OBRAVNAVA, 3h 16m 56s
9. INVESTICIJSKI PROGRAM ZA PROJEKT »ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU MURE« PROJEKT OBČINE LJUTOMER, 3h 21m 46s
10. SKLEP O POTRDITVI SPREMEMBE IN DOPOLNITVE NRP OBČINE LJUTOMER ZA OBDOBJE 2013 – 2016, 3h 37m 15s
11. SKLEP O PODAJI SOGLASJA K SPREMEMBI NAMENA IN CILJA PROJEKTA GLASBENE ŠOLA LJUTOMER V NRP 2013 – 2016, 3h 42m 29s
12. SKLEP O POTRDITVI VREDNOSTI VLAGANJ V ADAPTACIJO POSLOVNE STAVBE DVOREC JERUZALEM, 3h 52m
13. SKLEP O ŠIRITVI OBMOČJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ, 4h 17m 41s
14. LETNI PROGRAM ŠPORTA V OBČINI LJUTOMER ZA LETO 2013, 4h 24m 15s
15. IMENOVANJA, 4h 51m 41s



Več v Politika