Že prve prometne nesreče z udeležbo motoristov

V Stročji vasi se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. april 2013 ob 07:572
Z lepim vremenom so se na cestah »pokazali« tudi motoristi. Hitrost motoristov veliko krat botruje tudi prometnim nesrečam. Tako se je v nedeljo, 14. aprila v popoldanskih urah v Stročji vasi pri Ljutomeru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo.

Med vožnjo skozi naselje Stročja vas, je 57-letnemu motoristu, voznica osebnega vozila, ki se je iz dvorišča vključevala v promet, odvzela prednost. Zaradi trčenja je motorist padel in se pri tem lažje poškodoval.

Za nekaj časa je bil promet ustavljen, saj je bila državna cesta, ki pelje za Ljutomer nekaj časa zaprta.

Prva prometna nesreča z udeležbo motoristke se je sicer zgodila v soboto popoldan v Srednji Bistrici. Policisti so pri ogledu kraja ugotovili, da se je 38-letna motoristka med vožnjo zaustavila pri prometnem znaku "STOP". Pri tem je izgubila ravnotežje, zaradi česar se je motorno kolo prevrnilo na levi bok in ji hudo poškodovalo levo nogo. Voznica je bila z reševalnim vozilom prepeljana v soboško bolnišnico, kjer ji je bila nudena zdravniška pomoč.

V nedeljo malo po 15. uri so policisti v  Gornji Radgoni obravnavali drugo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 44-letni motorist. Z ogledom kraja prometne nesreče so ugotovili, da je motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik ob pločniku in nato padel. Z rešavlnim vozilom je bil prepeljan v soboško bolnišnico, kjer so ga zaradi lažjih telesnih poškodb oskrbeli. Pri motoristu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil vinjen.

Zaradi lepega vremena je na naših cestah vedno več motoristov. Policisti motoristom svetujejo, da so previdni, hitrost svoje vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti. Voznike osebnih in drugih vozil pa opozarjajo, da so na cesti pozorni tudi na motoriste.


Več v Črna kronika