Letos moto srečanja MK Samorog ne bo

MK Samorog od Upravne enote niso dobili dovoljenja za srečanje, zato ga letos ne bo

Prlekija-on.net, petek, 17. maj 2013 ob 19:4688
Lansko srečanje MK Samorog

Lansko srečanje MK Samorog

Naslednji konec tedna bi v Ljutomeru moralo biti že 13. moto srečanje MK Samorog. A ga ne bo, saj klubu ni uspelo dobiti dovoljenja od Upravne enote.

Lokacija naj ne bi bila primerna zaradi zapuščenega gradbišča
Letos bi lokacija za srečanje bila ob Soboški cesti v Ljutomeru (zemljevid), a se s tem niso strinjali bližnji stanovalci, ki so ustanovili civilno iniciativo, katero sta zastopala Zlatko Kajdič in Srečko Karba. Stanovalci Soboške ceste so v postopku sodelovali kot stranski udeleženci in so zato bili vabljeni na javno obravnavo ter jim je bila dana možnost udeležbe v postopku. V času vodenju postopka so z dopisi izražali svoje nestrinjanje z odločitvijo organizatorja glede določitve predvidenega prireditvenega prostora, kar so dodatno utemeljevali na ustni obravnavi. Do zavrnitve primernosti lokacije, pa je najbolj pripomoglo mnenje republiškega inšpektorata za infrastrukturo in prostor, saj lokacija velja za zapuščeno gradbišče, ki je po mnenju nekaterih občanov še vedno nevarno.

Gradbeni inšpektor je aprila tudi izdal mnenje, da prostor ni primeren za prireditev, saj ne omogoča varne izvedbe zaradi nedokončanega objekta na njem. Klub je nato z lastnikom zemljišča odstranil table, ki so označevale gradbišče ter izvajalca del prosil, da bi umaknili tovorni žerjav, nevarne dele gradbišča pa so nameravali zaščititi ali odstraniti. Gradbeni inšpektor je nato izdal novo mnenje, kjer je pojasnil, da odstranitev gradbiščne in opozorilnih tabel ne spremeni statusa gradbišča. Predstavnika stanovalcev pa se nista strinjala, da bi se srečanje izpeljalo zunaj prostora pod šotorom.

Ker s tem klubu ni uspelo pridobiti dovoljenja, jim ni preostalo drugega, kot da letošnje srečanje odpovejo. Časa za najdbo druge lokacije in pripravo vse potrebne dokumentacije, je namreč premalo, nam je pojasnil predsednik MK Samorog, Rihard Novak.

Srečanja MK Samorog so dolga leta bila za tovarno Krka v Ljutomeru, lani pa so srečanje izpeljali za podjetjem Cleangrad.

Lani je gostja na srečanju bila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je v nagovoru med drugim dejala: "To je eden izmed največjih in najboljših žurov v naši občini. To pomeni, da bo prišlo v našo občino ogromno število ljudi na sprostitev in prijetno druženje." Ampak vsi očitno niso takega mnenja. Nagovor motoristov, ki ga lahko vidite tudi spodaj, je zaključila z besedami: "Zelo smo veseli, da se v naši občini dobro počutite, še bolj pa bomo veseli, če boste prišli še v večjem številu tudi drugo leto na najboljši žur v naši občini. Mi bomo zelo veseli." Srečanja torej letos ne bo, ostanejo nam samo spomini na lansko, ki ga v spodnjih videih in fotografijah lahko podoživite še enkrat.

Klub je ob tem na svoji Facebook strani zapisal: "Dragi prijatelji motoristi, ljubitelji motorjev in ostali obiskovalci našega moto srečanja, žal vas moramo obvestiti, da 13.moto srečanja ne bo, ker nam je civilna iniciativa iz Soboške ulice v Ljutomeru to preprečila in zaradi tega nismo dobili soglasja za prireditev od Upravne enote v Ljutomeru.

Zato, se vam iskreno opravičujemo.

Na žalost se vedno najde nekdo, ki ima preveč časa in mu je v zabavo, da meče polena drugemu pod noge.
Vendar, tokrat ima v tem primeru še bolj grenak priokus, ker to počne oseba, ki se ima za motorista.

Lep motoristični pozdrav se vidimo na cesti
."









Več v Družabno