OS bo v upravnem sporu zastopal Jože Klemenčič

4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 30. maj 2013 ob 17:5813
4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V torek, 28. maja, je v Ljutomeru potekala 4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Redna seja bi morala biti 22. maja, a je takrat odpadla, zaradi bojkota večine svetnikov.

Skupina svetnikov bojkotirala sejo
Skupina svetnikov bojkotirala sejo

Na izredno sejo je bilo uvrščenih osem točk dnevnega reda, a je svetnik Tihomir Babič bil mnenja, da vse točke niso primerne za obravnavo na izredni seji. Tako je predlagal le obravnavo odloka o proračunski rezervi, točko imenovanj in premoženjsko pravnih zadev. Dnevni red s temi tremi točkami so svetniki tudi potrdili.

Svetniki so sprejeli Odlok o uporabi sredstev proračunske rezerve Občine Ljutomer v letu 2013, po predstavitvi so soglasno potrdili Marijo Pušenjak za ravnateljico Vrtca Ljutomer, soglasje pa so dali tudi k imenovanju predstavnikov v Svet Osnovne šole Mala Nedelja (Kristjan Kšela, Nada Tomanič in Darko Letonja). Soglasje so dali tudi imenovanju nadomestnega člana Odbora za gospodarstvo in turizem. Marjana Rudolfa je, zaradi odstopa, zamenjal Jože Klemenčič. Prav tako zaradi odstopa, je Rudolfu prenehalo članstvo v Statutarno pravni komisiji, kjer so namesto njega imenovali Dušana Kosija.

Občinski svet bo v upravnem sporu zastopal Jože Klemenčič
Nekoliko pa se je zapletlo pri imenovanju zastopnika Občinskega sveta Občine Ljutomer v upravnem sporu. Do zapletov je prišlo, ker je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) za zastopnika predlagala Jožeta Klemenčiča (DeSUS), brez izbora med več kandidati. Županja, mag. Olga Karba, je vztrajala, da KMVVI ni opravila svojega dela tako, kot bi morala - zastopnika bi morala izbrati med več predlaganimi imeni. A so člani KMVVI in večina svetnikov vztrajali pri imenovanju Klemenčiča kot zastopnika OS v upravnem sporu. Po dveh urah prerekanj so svetniki Klemenčiča tudi potrdili.

V nadaljevanju so vvetniki potrdili še Sklep o dopolnitvi načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2013.

Celotno sejo si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.


Več v Politika