»Zaradi Grossmannovega festivala se ukvarjam s filmi«

Film Kolega režiserja Vasje Rovšnika sinoči napolnil atrij ljutomerske Mestne hiše

Jerneja Domajnko, sreda, 17. julij 2013 ob 10:30
Kolega na Grossmannu

Kolega na Grossmannu

Sinoči so na 9. Festivalu fantastičnega filma in vina Grossmann premierno uprizorili tretji celovečerni film Vasje Rovšnika - Ruša (predpremierno so ga prikazali v soboto v Gornji Radgoni). V film Kolega, ki je predzgodba režiserjevega lanskega celovečerca Kolesarji v temi, je med odnose med prijateljema vpeto aktualno družbeno-politično dogajanje.

"Nekje na polovici snemanja sem se zaradi količine posnetega materiala odločil, da film ne more biti kratek," je po prikazanem filmu svojo odločitev za celovečerec pojasnil režiser. Sicer še ni povsem dokončan, saj so ga zmontirali šele pred tednom dni in je moral Ruš med predvajanjem ročno uravnavati nivo zvoka. Kot je povedal režiser in scenarist, bo za piljenje fines potreboval še približno mesec dni. Je pa poudaril, da sta Grossmannov festival in ekipa, ki za njim stoji, na nek način odgovorna za njegovo filmsko ustvarjanje.

Po Rovšnikovem filmu so v atriju Mestne hiše prikazali še glasbeni dokumentarec, ki se poteguje za Hrupnega mačka, Monte Paradiso 20. Predstavila sta ga člana skupine FakOfBolan, ki so kasneje nastopili v Baru Klub.


Več v Glasba in film