Pestra sobota na 9. Grossmannu

V soboto so na Grossmannu nastopile Hellcats, potekal je izbor za Kraljico krika in Norega kralja, obiskovalci so si lahko ogledali modno revijo Pandemonium Hell-Raising, vrhunec pa je bil Zombie walk

Prlekija-on.net, nedelja, 21. julij 2013 ob 01:25
Pandemonium Hell-Raising

Pandemonium Hell-Raising

Sobota, zadnji dan 9. Grossmannovega festivala, je postregla s pestrim programom na Glavnem trgu. Že od poldneva so se obiskovalci lahko preobrazili v zombije za popoldanski Zombie walk, nastopile so Hellcats, potekal je izbor za Kraljico krika in Norega kralja, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi modno revijo Pandemonium Hell-Raising.
Parada zombijev v Ljutomeru

Ulice Ljutomera zavzeli živi mrtveci



Hellcats so predstavile svoj vražji repertoar, sledil pa je zdaj že tradicionalni izbor najboljšega krika in podelitev naslovov Kraljice krika in Norega kralja, ki ga je vodil igralec in voditelj igralskih delavnic na Grossmannu, Žiga Čamernik. Kraljica krika je še tretjič postala Tamara, ki si je za nagrado prislužila kolo Schwinn Cruiser Sprite Deluxe, ki ga je prispevala trgovina Freerider. Nori kralj je postal Nejc, za nagrado pa je prejel prleško vino in se oblekel v Grossmann majico ter klobuk z letošnjim motivom, ki ga je oblikoval Laibach Kunst. Kričali pa so tudi najmlajši kričači, kjer je najbolj zakričal Miha.

Nato je slovenska umetnica - oblikovalka Tanja Maraš predstavila modno revijo, kjer v svoja dela vnaša punk/metal kulturo ter v svoje delo vdihne nekaj svojega, originalnega. Tanja se je za performans povezala s priznano piercarko Jolando. Performans »Pandemonium Hell-Raising« je mešanica alternativno modno-umetniške predstave, ki črpa navdih iz kultne serije grozljivk Hellraiser. Ekipo punc vodi slogan »pot v pekel še nikoli ni bila tako sladka.«

Nato je sledila še parada zombijev.

V spodnjih videih si lahko ogledate del nastopa Hellcats, izbor za Kraljico krika in Norega kralja ter modno revijo Pandemonium Hell-Raising.


Več v Družabno