Ustanovili OO Pozitivne Slovenije Ljutomer

Na pobudo in sklic iniciativnega odbora, ki ga pod vodstvom Jožeta Grantaša sestavljajo simpatizerji stranke, so ustanovili Občinski odbor Pozitivne Slovenije Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 20. september 2013 ob 20:015
Simona Grantaša

Simona Grantaša

V četrtek, 19. septembra, so na pobudo in sklic iniciativnega odbora, ki ga pod vodstvom Jožeta Grantaša sestavljajo simpatizerji stranke ustanovili Občinski odbor Pozitivne Slovenije Ljutomer.

Simpatizerji so se zbrali v precejšnjem številu in med drugim izvolili vodstvo občinskega odbora in pa izvršni odbor. Predsednica je soglasno postala mlada in, kot sama pove, neobremenjena Simona Grantaša.

"V našem okolju je veliko mladih, ki jih pesti nezaposlenost. V PS vidim smisel in priložnosti, da mladi dobimo možnost soustvarjanja boljšega jutri. Aktivnosti bomo peljali v smeri spodbujanja in podpore mladim pri udeležbi v politiki in aktivnem sodelovanju pri izboljšanju našega položaja," je po izvolitvi povedala predsednica Občinskega odbora Ljutomer Simona Grantaša.

"Zavedam se odgovornosti, ki jo prevzemam. Začeli bomo s pripravami na lokalne volitve. Naše pobude bo potrebno konkretizirati in ustrezno opredeliti v programu. Tako bomo gradili tudi na prepoznavnosti v lokalnem okolju," je povedala predsednica, sicer diplomirana matematičarka in mlada podjetnica. Podpredsednica je postala Lea Lihtenvalner, profesorica sociologije.

Kot prednost in pogoj za dobro delo je Simona Grantaša izpostavila dejstvo, da člani odbora prihajajo iz različnih resorjev – obrti, turizma, javne uprave, gospodarstva in športa. "Moja prioriteta je združiti ta različna znanja in povečati različne možnosti za mlade," je še dejala.

"Vi na terenu najbolj čutite sprejete odločitve Ljubljane in vaš feedback je za nas zelo pomemben," je povedal regionlni koordinator Luka Zorko in jih spodbudil, da se glede na svoja področja vključijo v programske odbore preko katerih se izoblikujejo konstruktivni predlogi za stranko in vlado.

Vasja Butina, generalni sekretar – direktor stranke je izpostavil pomembnost lokalne mreže in dejal: "Odbor mora biti vpet v lokalno okolje in aktivno sodelovati pri opozarjanju in iskanju odgovorov izzivom v kraju in širši regiji. Veseli me, da je veliko mladih v tem odboru in da se bo aktivno zavzemal za reševanje problematike, ki jih pesti in jo poznajo iz prve roke."


Več v Politika