5. Sejem nevladnih organizacij Pomurja

V Murski Soboti se je na Trgu kulture predstavilo skupno 57 organizacij

Bojan Sobočan, sreda, 16. oktober 2013 ob 08:47
5. Sejem nevladnih organizacij Pomurja

5. Sejem nevladnih organizacij Pomurja

V torek, 15. oktobra, se je v Murski Soboti na Trgu kulture predstavilo skupno 57 organizacij na 5. sejmu nevladnih organizacij Pomurja. Tako visoka udeležba in interes za predstavitev svojih dejavnosti širši javnosti, je vsekakor vzpodbuden, še posebej v teh časih. Zasluge gredo v prvi vrsti zagotovo organizatorki sejma Matejki Horvat iz LRF za Pomurje.

Namen sejma je v prvi vrsti promocija nevladnih organizacij ter približati nevladne organizacije, njihovo dejavnost in aktivnosti širši skupnosti. Istočasno pa je to priložnost za druženje in navezovanje novih stikov tako med posameznimi organizacijami, kakor tudi vzpostavljanje prvih stikov z novimi člani.

V sklopu sejma so potekale različne dobrodelne akcije, prodaja različnih domačih in ročno izdelanih izdelkov, prodaja in zamenjava otroške opreme, brezplačne delavnice za najmlajše, kakor tudi za starejše obiskovalce sejma.

Poleg visoke udeležbe nevladnih organizacij na tokratnem sejmu, lahko štejemo kot uspeh tudi dejstvo, da je nekaj organizacij v času sejma pridobilo tudi nekaj novih članov in podpornikov.




Več v Kultura in izobraževanje