Grossmannov festival med 5 najboljšimi horror/sci-fi festivali na svetu

Družbo mu delajo še štirje podobni festivali iz ZDA

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. november 2013 ob 09:331
Ekipa Grossmannovega festivala, foto: Damir Skuhala

Ekipa Grossmannovega festivala, foto: Damir Skuhala

Grossmanov festival fantastičnega filma in vina je uvrščen na seznam 5 Coolest Horror/Sci-Fi Film Festivals in the World po izboru bralcev ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane revije o neodvisnem filmu na svetu.

MovieMaker Magazine vsako leto objavi seznam najboljših filmskih festivalov na svetu (Top 25 Coolest Film Festivals in the World). Letos so prvič uvedli tudi glasovanje za pet najboljših festivalov v 10 posebnih kategorijah. V kategoriji najboljših 5 festivalov grozljivk in znanstvene fantastike na svetu (5 Coolest Horror/Sci-Fi Film Festivals in the World) so bralci med zmagovalce izglasovali tudi Grossmannov festival, ki mu družbo delajo Fantastic Fest (Austin, ZDA), Mile High Horror Film Festival (Denver, ZDA), Sacramento Horror Film Festival (Sacramento, ZDA) in Shriekfest (Los Angeles, ZDA).

Več informacij lahko najdete tukaj.

Celoten seznam zmagovalcev v vseh kategorijah bo objavljen v novi številki MovieMaker Magazina, ki izide te dni.

Ekipa festivala se ob tem tudi zahvaljuje MovieMaker magazinu in vsem, ki so s svojim glasom pripomogli k uvrstitvi na ta prestižni seznam ter čestitajo ostalim uvrščenim festivalom.

Jubilejna deseta izdaja Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo potekala od 14. do 19. julija 2014 v Ljutomeru.


Več v Glasba in film