Hotel v Ljutomeru ima novega najemnika

Najemna pogodba naj bi začela veljati s 1. januarjem 2014, ko bo hotel verjetno tudi ponovno pričel z obratovanjem

Prlekija-on.net, torek, 24. december 2013 ob 23:465
Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem v Ljutomeru, ki je zaprt od 27. novembra 2011, bo po vsej verjetnosti ponovno pričel obratovati. Lastnik hotela, podjetje Sava Turizem, je hotel namreč oddalo v najem.

Nov najemnik je podjetje Sastela d.o.o., iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da je podjetje, ki ima sedež v Ljutomeru, bilo registrirano letos, 27. novembra, ravno dve leti po zadnjem zaprtju hotela. Najemna pogodba naj bi začela veljati s 1. januarjem 2014 za obdobje treh let. Tako bo v začetku naslednjega leta hotel začel verjetno tudi ponovno obratovati.

Zadnja leta se je hotel večkrat zaprl in nato spet odprl
Hotel v Ljutomeru je s 1. junijem 2009 že enkrat zaprl svoja vrata. Nato se je po štiri mesečnem neobratovanju ponovno odprl, ko ga je takratni lastnik Zdravilišče Radenci d.o.o. oddal v upravljanje podjetju Celovite Storitve d.o.o. iz Maribora. Hotel je nato obratoval dobri dve leti, preden je najemnik zaradi slabih pogojev obratovanja hotel vnovično zaprl. Takrat so imeli tudi probleme s pokvarjeno pečjo na centralno ogrevanje, kar je imelo za posledico, da so prostore morali ogrevati z električnimi radiatorji, sobe pa so bile mrzle in ni bilo tople vode. Takratnemu najemniku se z lastnikom ni uspelo dogovoriti o nujnih posodobitvah in popravilih, zato se je hotel zaprl.

Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami z 81 ležišči. Sobe so opremljene s klimo, tušem in WC-jem, sušilcem za lase, telefonom, TV-jem, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, seveda pa premore tudi kavarniški del in restavracijo, do zaprtja v letu 2009 pa je v hotelu obratovala tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, pa tudi druge atraktivne prireditve so privabljale precej gostov.


Več v Gospodarstvo