Na območju Ljutomera našli predmete odtujene pri vlomih v gradbene kontejnerje

Policisti PP Ljutomer so opravili hišne preiskave na območju UE Ormož in UE Ljutomer ter našli večino predmetov, odtujenih pri teh vlomih

Prlekija-on.net, četrtek, 9. januar 2014 ob 12:414
Zaseženi predmeti

Zaseženi predmeti

Policisti PP Ljutomer so bili 22. novembra 2013 obveščeni, da so neznani storilci na območju Ljutomera vlomili v sedem gradbenih kontejnerjev, ki so jih imele tam postavljene gospodarske družbe, ki so izvajale dela na trasi železniške proge med Ljutomerom in Veržejem. Odtujili in protipravno prilastili so si večjo količino delovnega orodja, strojev in gradbenega materiala. Vrednost ukradenih predmetov je bila okrog 20.000 evrov.

V sklopu preiskave kaznivih dejanj so policisti PP Ljutomer pretekli teden na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Murska Sobota opravili hišne preiskave na območju UE Ormož in UE Ljutomer. Pri hišni preiskavi je bila najdena večina predmetov, odtujenih pri teh vlomih.

Zoper storilce bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj velikih tatvin, za kar je v Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora do petih let.


Več v Črna kronika